Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ!

 

Γράφει ο Βενέδικτος Παρλαβάντζας

Ατιμο πράγμα η μοναξιά. Δεν έχει σημασία που είναι 25 εκατομμύρια νοματαίοι. Είναι 25 εκατομμύρια νοματαίοι, μόνοι τους. Στο κάτω δεξί μέρος του χάρτη μακριά από όλους. Μιλάμε για την αγαπημένη Αυστραλία και τους λατρεμένους Αυστραλούς. Το κύμα ξέβρασε εκεί τους πατεράδες τους πριν από αιώνες. Κι όταν μιλάμε για προγόνους εννοούμε όλα τα λαμόγια που ξεφόρτωσαν προς βρώσιν των καρχαριών οι εξερευνητές και μερικοί από αυτούς τη σκαπούλαραν. Διασώθηκαν και αναμείχθηκαν με τους τίμιους ιθαγενείς.

Πάμε παρακάτω. Λέγαμε για τη μοναξιά των Αυστραλών. Θα πρέπει, να παραδεχθούμε ότι το δουλεύουνε το πρόβλημά τους. Πρόσφατα τσουρνέψανε μια ποδοσφαιρική θέση στην Ασία. Παίζουν πια στο Ασιατικό Κύπελλο Εθνών. Ξεφύγανε από τα μελαγχολικά απογεύματα στη Νέα Καληδονία του Κριστιάν Καρεμπέ και στο Βανουάτου, όπως λέμε στο πουθενά.

Τρόμαξε το Ισραήλ, το οποίο πριν από όλους άνοιξε το δρόμο. Το γνωστό μας Ισραήλ που παίζει μπάλλα στην Ευρώπη, καθότι οι άραβες δεν θέλουν την παρέα του και κατά βάση την ύπαρξή του.

Το τελευταίο κατόρθωμά τους, των Αυστραλών για να μην ξεχνιόμαστε, είναι η συμμετοχή τους στο 60ο διαγωνισμό της Eurovision! Παραδέξου το. Εδώ άρπαξες την κατακεφαλιά και σε τελείωσα. Βρέξε κεφάλι να συνέλθεις και διάβασε το φινάλε.

Το πανηγυράκι θα στηθεί στη Βιέννη. Φοβερά πράγματα. Να βρεθείς στη Βιέννη και αντί για Μότσαρτ να ακούσεις Κοντσίτα. Δεν ξεφεύγουμε. Κάποιος Γκάι Σεμπάστιαν θα είναι ο άνθρωπος που θα ενσαρκώσει τη νέα κατάκτηση ενός υπέροχου λαού. Χωρίς πλάκα. Γουστάρω με χίλια τους Αυστραλούς. Είναι κιμπάρηδες αν σκεφθείς ότι πραγματοποίησαν πριν δυο μήνες τον σύγχρονο εξευρωπαϊσμό τους στην ξακουστή όπερα του Σίδνεϊ. Πουτάνα μοναξιά!

Διαβάστε ακόμα:

Η νύχτα της Αθήνας περιμένει την Μαρία - Ελενα