ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ ΠΡΙΝ 22 ΑΙΩΝΕΣ
Φοβερό! Γίνεται μια ανακάλυψη κι εσύ ο σύγχρονος μαλάκας και προχωρημένος, ο κάργα πολιτισμένος παθαίνεις την πλάκα σου, διότι κάνεις τις συγκρίσεις όταν επιτόπου επιστρέφεις κάποιους αιώνες πίσω. Αυτό είναι το φοβερό, όχι τόσο η ίδια η ανακάλυψη, όπως αυτή που έγινε σα σήμερα, 11 Ιουλίου, το 1975, στην Κίνα. Από τύχη, όχι επειδή το έψαχναν, βρήκαν ένα στρατό από terracotta, δηλαδή από πηλό φτιαγμένους 8.000 πολεμιστές!!! Όλοι τους με ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ πρόσωπο. Στο ύψος ενός κανονικού ανθρώπου, όχι των κιτρινιάρηδων Κινέζων!!!, πασίγνωστων κοντοστούπηδων.
Ο Τσιν Σι Ουάνγκ είναι ο πρώτος αυτοκράτορας της αρχαίας Κίνας. Αυτός την ένωσε, αυτός κατέκτησε έξι διαφορετικά κράτη που σκοτωνόντουσαν μεταξύ τους. Και, βέβαια, σε μια ειδική τελετή αυτοανακηρύχθηκε ο γαμάω, ο υπεράνω πασών των κινέζικων επικρατειών. Το μέγα ιστορικό γεγονός που είναι καραδιασταυρωμένο συνέβη 221 χρόνια πριν από τον Τζήσας Κράιστ.
Επί Τσιν Σι Ουάνγκ ξεκίνησε η κατασκευή της νεκρόπολης του πήλινου στρατού, κοντά στο ενάμισυ χιλιόμετρο από τον τάφο που θα έχωναν τον αυτοκράτορα μετά το θάνατό του. Και όπως εν ζωή τον προστάτευε ένας πανίσχυρος στρατός, έτσι θα γινόταν κι όταν θα ψόφαγε. Ο στρατός από πηλό, οπλισμένος μέχρι τα δόντια και σε παράταξη μάχης, οργανωμένος σε μονάδες πεζικού και ιππικού, θα υπερασπιζόταν τον νεκρό βασιληά.
Ναι, μια τέτοια ανακάλυψη, από κάποιους ειδικούς χαρακτηρίζεται το Όγδοον Θαύμα, και πραγματικά σε στέλνει πίσω. Σε βγάζει από τις ψευδαισθήσεις ότι εσύ ως σύγχρονος είσαι πολύ μπροστά επειδή κυκλοφορείς με ηλεκτρονικά γκάτζετ.
Ένας χωριάτης προσπαθούσε να ανοίξει ένα πηγάδι και στο σκάψε - σκάψε πέφτει σε πήλινη φιγούρα αρματωμένου φαντάρου. Τι κόλπο είναι αυτό! Πλάκωσαν οι αρχαιολόγοι. Τελικά, άνοιξαν ένα λάκκο 230 μ. μήκους, 7 μ. βάθους με 11 διαδρόμους. Στη σούμα 6.000 πεζοί, μεταξύ αυτών και τοξότες, άλλοι γονατιστοί, άλλοι όρθιοι. Και άρματα, και άλογα, και αρματηλάτες, και ένα ξεχωριστό σώμα ιππέων. Όλα από πηλό.
Δεν υπήρχαν μέχρι τότε γλυπτά σε ανθρώπινες διαστάσεις, από 1μ.80 έως 1μ.95 ύψους, όπως ο πήλινος στρατός, σήμερα τουριστικό αξιοθέατο της Κίνας. Λέγεται ότι οι Κινέζοι γλύπτες επηρεάστηκαν από Έλληνες, από τους οποίους πήραν τα μυστικά της γλυπτικής τέχνης. Αυτό είναι το συμπέρασμα των Ευρωπαίων μελετητών του ''ψεύτικου'' αυτοκρατορικού στρατού.
Διαβάστε ακόμα: