ΤΟ ΕΝΑ ''ΚΑΠΑ'' ΕΦΑΓΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΑΝ ΡΙΚΜΑΝ

 
Είμαι σίγουρος πως αν τον έβλεπα στο δρόμο θα ήταν φυσιογνωμικά όπως τον γούσταρα στο πανί. Η κινηματογραφική φάτσα. Το λέω διότι κάποιοι ηθοποιοί όταν τους τρακάρεις στα δυο μέτρα είναι... άλλες φιγούρες, δεν μοιάζουν καθόλου με τον... εαυτό τους, τον κινηματογραφικό εαυτό τους. Καμία σχέση μ' αυτό που βγαίνει στο πανί, στο γυαλί.

Ο Άλαν Ρίκμαν με κέρδισε με το ρόλο του κακού, στο Ρομπέν των Δασών. Έκανε τον σερίφη, ήταν ο αντίπαλος του καλού του έργου, του Ρομπέν, που τον έπαιζε ο Κέβιν Κόστνερ. Όχι και σύνηθες να εκτιμά ο θεατής τον ηθοποιό σε πόλο αντιπαθητικού.  Ακόμα μου άρεσε ως βετεράνος συνταγματάρχης στην ταινία εποχής με πρωταγωνίστρια την Καίητ Ουίνσλετ., Πέθανε κι αυτός από καρκίνο στα 70 του, σα σήμερα 14 Ιανουαρίου, το 2016.

Στα χρόνια μας σαρώνει το Κάπα-Κάπα. Η Καρδιά και ο Καρκίνος. Αυτές είναι οι δύο μέγιστες αιτίες θανάτου. Στα 70 του χρόνια πήρε και τον Alan Sidney Patrick Rickman. Έπαθε εγκεφαλικό και στο νοσοκομείο διεπίστωσαν ότι ο καρκίνος τον είχε βαρέσει στο πάγκρεας. Όπως πήγαν ο Στηβ Τζομπς, ο Πατρίκ Σουαίηζυ, ο Λουτσιάνο Παβαρότι.

Λονδρέζος με ιρλανδέζικες ρίζες ο Ρίκμαν, πριν ακόμα αποφασίσει να ασχοληθεί επαγγελματικά με το θέατρο, γνώρισε την γυναίκα της ζωής του με την οποία συζούσε μέχρι το θάνατό του. Μία αθόρυβη κυρία που ασχολείτο με την πολιτική. Παντρεύτηκαν το 2012 (1), εκείνος 66 χρονών, εκείνη στα 65.

Στο πρόσωπο του έβλεπες τον διαχρονικό Βρετανό, αριστοκράτη και κοσμοπολίτη και αποικιοκράτη κάθε ιστορικής περιόδου. Δεν ήταν ο τεράστιος ηθοποιός ο Άλαν Ρίκμαν, ούτε το πρώτο όνομα σε μια Από τις τόσες ταινίες που έπαιξε. Έκανε, όμως, μια σοβαρή, αξιόλογη καριέρα και, γαμώτο, δεν είχε έρθει η ώρα να πεθάνει. Ένα χρόνο πριν, το 2015, γύρισε δύο ταινίες, δεν είχε τελειώσει ο άνθρωπος, τον έφαγε ο πούστης ο καρκίνος.

Διαβάστε ακόμα:

Φοβερό ντου στα οπλοπωλεία