A GIANT OF MUSIC WORKING WITH THE FAB FOUR

 

Ένας αγαπημένος μου πέθανε στα 90 του χρόνια. Ο σερ Τζωρτζ Μάρτιν, για πολλούς ο πέμπτος Beatle. Ένα πέρα για πέρα πολιτισμένο άτομο που ανήκει στην σπάνια πατρίδα της παγκόσμιας μουσικής. Μουσικός. Τον ακούς να μιλάει και πιάνεις επαφή με τον άνθρωπο που κουβαλάει όλη την εξέλιξη του δίποδου ανά τους αιώνες. Ήρεμη φωνή,
φιλοσοφημένη σκέψη και κάτοχος του αντικειμένου του, της μουσικής.

Ήταν ο παραγωγός, ο μουσικός παραγωγός των Beatles. Πουτάνα ζωή. Τα παλιόπαιδα τον είχαν πικράνει, ιδιαίτερα ο μακαρίτης, ο αρχηγός του συγκροτήματος Τζων Λένον.

Με τη γνωστοποίηση ότι πέθανε ο Τζωρτζ Μάρτιν, ο Ρίγκο Σταρ, ένα από τα τέσσερα σκαθάρια έγραψε στο διαδίχτυο:
God bless George Martin peace and love to Judy and his family. Love Ringo and Barbara. George will be missed – Ringo Starr.
Thank you for all your love and kindness George peace and love – Ringo Starr.

Υπάρχουν αρκετές βιντεοσκοπημένες κασέτες με συνομιλίες του Μάρτιν και με τον Ρίγκο και με τον Πωλ, 35 χρόνια μετά τη διάλυση του γκρούπ.
Ο γιος του Τζων Λένον και της Γιόκο Όνο, ο Sean Ono Lennon έγραψε: George Martin. I'm so gutted I don't have many words. Thinking of Judy and Giles and...

Ο τότε πρωθυπουργός της Αγγλίας Νταίηβιντ Κάμερον: Sir George Martin was a giant of music – working with the Fab Four to create the world's most enduring pop music – David Cameron. (fab, συντομογραφία της λέξεως fabulous – μυθικός, μυθώδης. Οι Fab Four είναι βέβαια οι τέσσερις Μπητλς).

Διαβάστε ακόμα:

Οι θλιμένες πουτάνες της ζωής μου