ΤΟ ΕΡΩΤΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ ΠΑΠΙΣΣΑΣ ΙΩΑΝΝΑΣ

 

Έχει μπόλικο sex story η ζωή της θρυλικής Πάπισσας Ιωάννας. Της γυναίκας η οποία υποτίθεται, γιατί όχι και πράγματι, υπήρξε Πάπας της Ρώμης, αφού βέβαια απέκρυψε το φύλο της, την ανήσυχη αλλά και με έντονες σεξουαλικές ορμές γυναικεία φύση της. Θρύλος, μύθος, φαντασία συγγραφική, όλα μαζί, για την ανύπαρκτη ή αληθινή Πάπισσα Ιωάννα, ουδείς είναι σε θέση να εξιστορήσει οτιδήποτε αξιόπιστο σχετικά μ’ αυτήν. Κατόπιν τούτου έχουν λεχθεί πράγματα τερατώδη, που όμως δεν αποκλείεται να έχουν κάποια βάση…

Η κουβέντα με αφορμή ότι σα σήμερα 28 Ιουλίου, το 1836, γεννήθηκε ο Εμμανουήλ Ροΐδης, ο συγγραφές της μυθιστορηματικά περιβόητης “Πάπισσης Ιωάννας”. Για τον Ροΐδη και την Γιαννούλα του, διαβάζεις στη σελίδα μας και το κείμενο Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ''ΠΑΠΙΣΣΑ'' ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΙΣΟΓΥΝΙΣΜΟ ΡΟΪΔΗ.

Άγγλος καλόγερος ήταν ο πατέρας της Τζόαν, ελληνικής καταγωγής, που βρέθηκε στην Ιρλανδία κι εκεί έγινε χριστιανός. Η γυναίκα του μοναχού, πριν την γνωρίσει, ήταν βοσκοπούλα, φρόντιζε τις χήνες βαρώνου, του πρώτου της εραστή.. Αφού την πήδηξαν αρκετοί, η μετέπειτα μητέρα της Ιωάννας νοικοκυρεύτηκε με τον ιερομόναχο. Την Ιωάννα, πάντως, την έκανε διότι την βίασαν δύο στρατιώτες.

Άλλη εκδοχή, επικρατέστερη. Η Ιωάννα γεννήθηκε το 822 σε μια κωμόπολη της Γερμανίας από γονείς ιεραπόστολους και η ίδια την έκανε για το μοναστήρι. Δεν το πολυσήκωνε το ράσο και κλέφτηκε μ’ έναν καλογεροπαίδι, Φρουμέντιο στο όνομα. Το ζευγάρι πλάκωσε τα ταξίδια σε Ελβετία, Γαλλία, Αθήνα.

Ο Κύριος πήρε στον άλλο κόσμο τον Φρουμέντιο και η φιλομαθής Ιωάννα άρχισε να κυκλοφορεί ως αγόρι. Ιεραρχικά ανέβηκε, από ιερέας έφθασε να γίνει καρδινάλιος, και καψουρεύτηκε έναν άλλον καρδινάλιο, άντρα κανονικό αυτόν. Λένε ότι ο εραστής της δεν ήταν ανώτερος κληρικός αλλά ο προστατευόμενος θαλαμηπόλος της.

Τελικά, η Ιωάννα έγινε έγκυος, γέννησε, την πήραν πρέφα και την σκότωσαν με λιθοβολισμό. Το βιβλίο του Ροΐδη, υψηλής κλάσεως σατιρογράφημα διασκεδάζει τη θρησκευτική πίστη, ιδιαίτερα των καλόγερων και των βαρεμένων χριστιανών.