ΟΤΑΝ Ο ΣΑΚΗΣ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕ ΕΛΥΤΗ

 

Αμέσως μετά την πρώτη νίκη του σύριζα, Ιανουάριος 2015, ο αρχηγός της παραδοσιακής κομουνιστικής αριστεράς στο κόμμα, ο σύντροφος Παναγιώτης Λαφαζάνης είπε: «Στοπ! Το λιμάνι Πειραιά δεν πουλιέται, ούτε ιδιωτικοποιείται ο ιππόδρομος, δεν θα κάνουμε αυτά της ΝΔ, δεν έχουμε πρωθυπουργό τον Σαμαρά...». Το λιμάνι πουλήθηκε, και ο ιππόδρομος ιδιωτικοποιήθηκε, ο δε σύντροφος Λαφαζάνης σαν άλλος Σάκης Ρουβάς συνεχίζει να τραγουδάει το Άξιον Εστί...

...Θέλει νεκροί χιλιάδες να 'ναι στους τροχούς
θέλει κι οι ζωντανοί να δίνουν το αίμα τους.

Φοβερά πράγματα. Κωλομπαρίστικα ολότελα. Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης τραγούδησε Μίκη Θεοδωράκη αλλά και τον ύμνο της 21ης Απριλίου. Με γραβάτα, έτσι; Με κοστουμιά και γραβατιά είχε εμφανιστεί ο σερ Μπιθί σε πολυτελείας σκυλέ ολέ μπουζουκάδικο και τραγούδησε το άσμα της δικτατορίας. Ο Σάκης Ρουβάς, χωρίς γραβάτα, σαν άλλος Αλέξης Τσίπρας πάντρεψε ποπ μουσική, ρηχή και πλαστική, με το έπος Άξιον Εστί της κατοχικής Ελλάδος.

Φοβερά πράγματα. Παρτούζες με γκαίη, μπαϋσέξουαλ, τρανσέξουαλ, πουστράκια, πουστόμαγκες, πουτάνες, μυξοπαρθένες με ξεχειλωμένα αιδοία, πορφυρόπουστοι πισωτρύπηδες, οι πάντες όλοι σε μια γιορτή καλλιτεχνική. Νέος Άμλετ του Σαίξπηρ ο Μάρκος Σεφερλής, Μάκμπεθ ο Παύλος Χαϊκάλης, Ρωμαίος και Ιουλιέττα ο Λάκης Λαζόπουλος με την Χρυσούλα Ρώπα.

Τελειώσαμε. Τελειωμένοι είμαστε. Τι άλλο όταν ο Σάκης Ρουβάς το 2015 σαν άλλος Τσίπρας τραγούδησε το Άξιον Εστί. Σαν άλλος Βαρουφάκης λες να είπε πως δεν υπάρχει τρόικα, τελείωσε το μνημόνιο και μετά το 'ριξε στο παρακαλετό στους Ευρωπαίους ''Ελάτε να τα βρούμε, να πέσουμε και όπως κάτσουμε''.
Κερδίζει τις εκλογές ο σύριζας, κάνει κυβέρνηση με τους δεξιούς ανέλ και ο ποιητής, μάλλον ο στιχουργός, για χρόνια συνεργάτης του Μάνου Χατζηδάκι, είπε «Πήγαινα με αγόρια, όμως δεν είμαι gay». Που είναι το περίεργο; Τίποτα πλέον δεν αιφνιδιάζει. Με τη φωνή του Σάκη Ρουβά, σε συναυλία ακούσαμε το Άξιον Εστί...

...Τα κορίτσια μου πένθος για αιώνες έχουν
Τα αγόρια μου τουφέκια κρατούν και δεν κατέχουν.

Δεν φταίει ο Μίκης Θεοδωράκης. Αποδυτηριάκιας μιλάει. Δεν ήταν δική του απόφαση το αίσχος που διοργάνωσε ο δήμος Νέας Σμύρνης. Δεν μπορούσε να επέμβει ο Θεοδωράκης. Η μουσική του δεν ανήκει πλέον στον ίδιον. Είναι κτήμα της κοινωνίας. Ο καθένας μπορεί να τη χρησιμοποιήσει, χωρίς να ρωτήσει τον δημιουργό. Γι' αυτό ο Μίκης περιορίστηκε να πει τη μαλακία, δηλαδή καλύτερα να παίζει όπως παίζεται ένα έργο παρά να απαγορεύεται.

Οι λαοί, οι κοινωνίες, δεν κρίνονται στις χούντες και στα ολοκληρωτικά καθεστώτα, που λένε οι πολιτικοποιημένοι. Αυτά είναι για τους μαλάκες. Οι κοινωνίες κρίνονται στις δημοκρατίες. Αυτά, με αφορμή την επέτειο, σα σήμερα 2 Νοεμβρίου, το 1911, της γέννησης του νομπελίστα ποιητή, δημιουργού του Άξιον Εστί Οδυσσέα Ελύτη.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΒΥΖΑΞΕ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ