ΕΙΣΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ Η ΛΑΜΟΓΙΑΡΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ

 

Είσαστε χριστιανοί; Ο μυημένος το 'πιασε. Δεν απευθύνομαι στους καλούς χριστιανούς. Είναι έγκυος το κορίτσι, δεν λες ολίγον ή μπόλικα γκαστρωμένη. Τι θα πει καλός και μέτριος χριστιανός; Όχι και να μετράμε την πίστη, σα να λέμε μέτριος καφές.

Για το πέναλτυ, το καταλαβαίνω. Θέμα κανονισμού, αλλά και κρίσης διαιτητή. Πέναλτυ που δίνεται, αλλά και δεν δίνεται, γιατι η φάση σε ξεγελάει.

Στο θέμα μας, εν όψει Καθαράς Δευτέρας. Είσαστε χριστιανοί; Ή είναι κάποιος ή δεν είναι. Δεν παίζει το λίγο, το όσο χρειάζεται και το πολύ. Ο χριστιανός, λοιπόν, έχει αρχίσει την προετοιμασία του, σε πνευματικό επίπεδο, για την Καθαρά, όχι καθαρή Δευτέρα. Να επανέλθει, όχι να βρεθεί, διότι ήδη αμάρτησε αν είχε ξεφύγει, στη διάσταση της εγκράτειας.

Από μεθαύριο Δευτέρα ή είσαι χριστιανός ή λαμογιάρεις με τη θρησκεία και κωλομπαρίστικα θες τη σωτηρία που σου προσφέρει. Για 40 μέρες ξεκινάς νηστεία, αν έχεις ακούσει περί Σαρακοστής. «Άνευ καταλύσεως οίνου και ελαίου» λένε οι κανόνες. Και μακριά, κύριε χριστιανέ, απ' όλα τα ζωικά λίπη. Μη πω και το άλλο, ότι για να προστατεύσεις τον οργανισμό σου, φροντίζεις να πλένεις καλά τα σκεύη που χρησιμοποίησες για να μαγειρέψεις κρέας ή προϊόντα κρέατος.

Ή πιστεύεις στον Χριστό ή μας δουλεύεις. Ο αρχηγός, λέω για τον Ιησού, έκανε 40 μέρες νηστεία στην έρημο, μετά από τη βάπτισή του. Κι εσύ οφείλεις να καθαρίσεις το σώμα σου, να εξαγνιστείς τις έξι εβδομάδες πριν το Άγιον Πάσχα.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΚΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΚΑΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ