ΛΕΣΒΙΕΣ ΚΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΣΟ, ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟΣ ΠΙΑ

 

Με τη βοήθεια του Θεού η πρώτη στην Ιστορία Καρδινάλιος στην καθολική Εκκλησία. Άδικος αυτός ο Θεός. Χίλια χρόνια καθολικισμού και ποτέ δεν βοήθησε κάποια γυναίκα να ντυθεί καρδινάλισσα. Μη γίνει λάθος τυπογραφικό και διαβαστεί... καντηλανάτισα.

Λίντα Χόγκαν (φώτο). Από το όνομα, Χόγκαν, καταλαβαίνεις ότι είναι Ιρλανδή. Πενηντάρα. Μοντέρνα, άλλωστε έχει δράση φεμινιστική. Και παντρεμένη. Μην πάει,δηλαδή, το μυαλό σε τίποτα περίεργα κρυφολεσβιακά.

Προσωπικότητα η κυρία. Θεολόγος με θεωρητική κατάρτιση, και καθηγήτρια στο κολέγιο του Δουβλίνου που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Εκκλησίας.

Επί του θέματος. Έχετε ακούσει περί Πάπισσας Ιωάννας; Μύθος η Πάπισσα Ιωάννα, το μυθιστόρημα του Εμμανουήλ Ροίδη (1836-1904). Κάποτε θα συμβεί κι αυτό. Μια Πάπισσα Λίντα. Ίσως Ματθίλδη και Ιουστίνη.

Καταραμένος ήταν όποιος μόλις πριν λίγα χρόνια πρότεινε να γίνουν ιερείς και γυναίκες. Σήμερα, φόρα παρτίδα, δηλωμένες λεσβίες κι όχι, ντύνονται στο ράσο. Με τη βοήθεια του Θεού, βέβαια. Κι αυτή, η εν λόγω Λίντα, που ούτε ιερέας ήταν, ήταν φαβορί για καρδινάλιος θηλυκός.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΝ ΔΕΝ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΜΟΥ