Η ΓΗ ΑΚΟΜΑ ΓΥΡΙΖΕΙ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΙ ΕΜΕΙΣ...

 

Μισός αιώνας πέρασε. Ούτε που το πήραμε πρέφα. Τα παιδιά είναι εδώ. Πάντα. Τα τραγούδια τους δεν πάλιωσαν. Ποτέ. Είναι αιώνιοι. Αθάνατοι. Αξεπέραστοι. Χριστοί και Παναγίες. Βούδες και Μωάμεθ. ΟΙ Beatles. Οι θεοί.

Το 1970, σα σήμερα 10 Απριλίου, ο Πωλ με προσωπική του δημόσια δήλωση γνωστοποίησε το οριστικό τέλος του πιο σπουδαίου συγκροτήματος μουσικής. Της ποπ λένε, αν είναι δυνατόν η θείκή μουσική να μπαίνει στα καλούπια που ορίζει μια λέξη, ποπ, ροκ, πανκ, έθνικ, σόουλ, τζαζ, σόουλ, μπλουζ, κάντρυ, ρέγκε, τέκνο και σία.

Το είπε, λοιπόν, ο Paul McCartney σ' όλο τον κόσμο ''Παιδιά, τελειώσαμε... '' και μετά από οκτώ μήνες έκανε μήνυση στους άλλους τρεις Μπητλς. Δεν μας ενδιαφέρουν αυτά, εμείς παίρνουμε τη μουσική τους κι όχι τα προσωπικά τους που ποτέ δεν ήταν καλά. Για την Ιστορία απλά αναφέρουμε ότι τρεις μέρες πριν, στις 7 Απριλίου, ένας δικηγόρος αναφερόμενος στον προσωπικό δίσκο του Πωλ ''McCartney'' είπε ότι η κυκλοφορία σήμαινε το τελειωτικό τέλος της μπάντας.

Η εταιρεία Apple ως εκπρόσωπος των Μητλς βγάζει ανακοίνωση- την ίδια μέρα που ο Πωλ μιλάει για το τέλος- στην οποία επί λέξει αναφέρεται: ''Η Γη ακόμα γυρίζει, το ίδιο κι εμείς, το ίδιο κι εσείς. Όταν σταματήσει να κινείται, τότε θα είναι καιρός να ανησυχούμε, όχι ενωρίτερα. Οι Beatles είναι ζωντανοί, και είναι καλά και the beat goes on.

Μόλις ένα πριν Ρίγκο Σταρ και Πωλ Μακάρτνυ δήλωναν: '' Όλα είναι καλά. Υπέροχα. Έχουμε πολλά να κάνουμε. Ο Τζωρζ (Χάρισον) έχει πολλά να κάνει, ο Τζων (Λένον) ασχολείται με την υπόθεση της ειρήνης στον κόσμο. Έχουμε πετύχει την ενότητα μέσα από μια διαφορετικότητα που μας διακρίνει. Δεν γίνεται να τα κάνουμε όλα μαζί ταυτόχρονα''.

Διαβάστε ακόμα:

ΕΧΕΙ ΜΕΛΕΤΗΘΕΙ Ο ''ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ''