''ΖΗΤΩ Ο ΔΑΛΑΙ ΛΑΜΑ'' ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝ ΦΩΤΙΑ... ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥΣ

 
Άσκοπο να ψάξει κανείς με τη δυτική κουλτούρα με την οποία μεγάλωσε εδώ και τρεις χιλιάδες χρόνια γιατί ο Ασιάτης μοναχός, αλλά και ιερεύς, βάζει το κορμί του στις φλόγες μέσα. Αυτοπυρπολείται. Στις αρχές της δεύτερης δεκαετίας του αιώνα μας, πιτσιρικάδες, βουδιστές καλόγεροι, ανάμεσα τους και ανήλικοι, ο ένας μετά τον άλλον, στο όνομα της θρησκευτικής ελευθερίας τυλίχτηκαν στις φλόγες διαμαρτυρόμενοι εναντίον της κυβέρνησης της Κίνας. 
Βαθύ πράμα η αυτοπυρπόληση, κρατάει αιώνες, σε κάποια φάση την εφάρμοζαν στην Ευρώπη και οι φανατικοί ιησουίτες χριστιανοί. Του τάγματος των ιησουϊτών.
Από το 1959 έφυγε στην εξορία ο Δαλάι Λάμα, οι βουδιστές μοναχοί ζητάνε την επιστροφή του στο Θιβέτ, ενώ οι Κινέζοι θεωρούν τρομοκράτες το παπαδαριό όταν αυτοπυρπολούνται και δεν αναγνωρίζουν ότι η κομουνιστική Κίνα τους απελευθέρωσε από τη σκλαβιά και τη φτώχεια. 
Σα σήμερα 26 Σεπτεμβρίου, το 2011, δυο 18χρονοι βουδιστές της μονής Κίρτι κάηκαν ζωντανοί, βάζοντας οι ίδιοι τη φωτιά, διαμαρτυρόμενοι για την κινέζικη κατοχή του Θιβέτ. Είχαν προηγηθεί κι άλλες τέτοιες αυτοκτονίες ''πυροβάπτισης'', όπως κι ακολούθησαν κι άλλες στη συνέχεια. 
Τι να πει ο Δάλαι Λάμα (φώτο); Τίποτα δεν λέει. Οι θεοί ή οι απ' ευθείας εκπρόσωποι του θεού προτιμούν να μη λένε τίποτα. Τις μεγάλες κουβέντες, και τις μεγάλες πράξεις, τις αφήνουν να τις λένε οι γήινοι ακτιβιστές της θρησκείας. Οι δε Κινέζοι νταηλήκι θέλουν εκείνοι να διορίζουν τον Δαλάι Λάμα, διαφορετικά δεν αναγνωρίζουν τη νομιμότητα του.
Διαβαστε ακομα:

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ, ΟΧΙ ΤΑ ΟΠΛΑ