ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ

 

Γεγονός. Ο πόλεμος Τουρκίας-Ελλάδος έχει ξεκινήσει. Όποιος διαφωνεί, απλά δεν θεωρεί πόλεμο όταν ο ένας, η Τουρκία, απειλεί ανοικτά ότι θα τραβήξει τη σκανδάλη, κι ο άλλος, η Ελλάδα, υποχρεώνεται να έχει το δάκτυλο στη σκανδάλη.

Πόλεμος κανονικός είναι αυτός που έχει ΗΔΗ διεξάγεται μ’ όλα τα μέσα, και πρώτα απ’ όλα με την κατασκοπία. Ποτέ στην Ιστορία, από καταβολής, δεν μπήκε σε εφαρμογή πλάνο πολεμικής επιχείρησης αν προηγουμένως δεν βασίστηκε αυτό και στις κατασκοπευτικές πληροφορίες.

Σήμερα, εννοώ τους τελευταίους μήνες, ο κατασκοπικός πόλεμος στο Αιγαίο είναι ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ. Και γίνεται κυρίως με τα drones. Μια παρένθεση…

... Μόλις πριν λίγα χρόνια, όχι πριν 5-6, σκηνικό σε καφέ, στέκι δημοσιογραφικό, πίνουν το ποτό τους ρεπόρτερ και φωτορεπόρτερ. Το και το, σπηκάρει ο δημοσιογράφος στον φωτογράφο. Θα αγοράσω εγώ με χίλια ευρώ ένα dronάκι και θα το δουλεύουμε συνεταιρικά.

- Τι κόλπο είναι αυτό το ντρονάκι;… , απορεί ο φώτος.

Εξηγεί ο προχώ δημοσιό. Το και το. Είναι ένα αεροπλανάκι τηλεκατευθυνόμενο που θα το στέλνουμε να βγάζει φωτογραφίες εκεί που σου απαγορεύουν. Μια δεξίωση πριβέ π.χ., μια οικογενειακή μάζωξη πολιτικού ή μεγαλοεπιχειρηματία, μια πονηρή ερωτική συνάντηση σε εξοχική βίλα κ.α.  

Το drone από παιχνιδάκι για ανήλικα παιδάκια είναι σήμερα ο απόλυτος κατάσκοπος, αλλά και αδίστακτος φονιάς. Και δίνει ρεσιτάλ στο Αιγαίο, μια θαλάσσια έκταση λίγο μικρότερη από τη διπλάσια της γήινης Ελλάδος. Τα υψηλής τεχνολογίας για στρατιωτικές υπηρεσίες drones, αυτά τα μη επανδρωμένα ρομποτικά κατασκευάσματα, πετάνε στον αέρα, αλλά και μέσα στο νερό, συντονισμένα με δορυφορικά συστήματα κι έχουν εμβέλεια χίλια χιλιόμετρα. Από τέτοια απόσταση κάνουν δουλειά, από το να βγάλουν φωτογραφίες μέχρι να κουβαλάνε εκρηκτικές ύλες.

Κάποτε η προσπάθεια ήταν ο κάθε αντίπαλος να έχει δικό του άνθρωπο στα καρέ του εχθρού. Σήμερα με τα drones, οπλισμένα με θερμικές κάμερες, με ραντάρ θαλάσσης, με συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, τα στέλνουν χωρίς να υπάρχει άνθρωπος μέσα στο αεροσκάφος. Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ, που κατασκευάζει μόνη της drones τελευταίας γενιάς. Και τα χρησιμοποίησε τόσο στη Συρία, όσο και στη Λιβύη.

Η Ελλάδα δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια. Η βάση των drones στην Σκύρο, δηλαδή στην καρδιά του Αιγαίου έχει δυνατότητες να μπλοκάρει τα τούρκικα και ήδη ενισχύεται με πανάκριβη παραγγελιά αγοράς ''ιπτάμενων κατασκόπων'' από το Ισραήλ.

 Διαβαστε ακομα:

ΧΩΡΑ ΛΟΥΣΤΡΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ