ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΤΩΝ ΘΕΩΝ

 
Γεννήθηκε ο Χριστός. Το γεγονός δεν αμφισβητείται με τίποτα. Ακόμα και ο ίδιος ο Χριστούλης εάν εμφανισθεί ζωντανός στη γη και με τo θεϊκό του κύρος δηλώσει παγκόσμια, διακαναλικά, ότι ‘’Δεν γεννήθηκα ποτέ’’. Έστω να πει ‘’Δεν γεννήθηκα ακόμα’’. Οι πιστοί δεν θα τον πιστέψουν! Θα τον πιστέψουν μόνο οι άπιστοι; Όχι, οι σοβαροί άπιστοι, πιστοί στην απιστία τους, απλά θα αδιαφορήσουν. Για τη γέννηση του όποιου Θεού.
Κάποιοι άλλοι πιστοί πιθανόν να το πάρουν για κόλπο του Χριστού, ότι παραμυθιάζει τον κοσμάκη για να τους δοκιμάσει. Λέω ''κάποιοι άλλοι πιστοί'' διότι υπάρχουν λογιώ λογιώ πιστοί. όπως λογιώ λογιώ άπιστοι. Δεν είναι όλοι μια σιδερωσιά.
Σημασία, όμως, δεν έχει τι λέει ο ίδιος ο Χριστός. Ο κάθε Θεός. Όχι, βέβαια. Σημασία έχει σε ποιον απευθύνεται ο κάθε Θεός. Ποιο είναι το ακροατήριο του. Τι, λοιπόν, λέει ο κόσμος των πιστών για τον Ιησού. Λέει αυτό που λέει, αυτό που πιστεύει κι αυτό που ο κόσμος πιστεύει δεν το αλλάζει με τίποτα. Με κανένα Θεό! 
Για τους πιστούς, λοιπόν, κάθε θρησκείας δεν υπάρχει κανένας μπαλαμούτης Θεός που θα τους πείσει ότι δεν υπάρχει Θεός.
Το διατυπώνω και αλλοιώς. Στους αιώνες δεν υπήρξε Θεός, ούτε ένας, ο οποίος έκανε καριέρα και κέρδισε πελατεία, χωρίς να τα λέει έτσι όπως βόλευε τον κοσμάκη. Άρα! Ή οι Θεοί, ακόμα και οι αληθινοί, λαμογιάρουν με τους πιστούς. Ή όλοι, αληθινοί και ψεύτικοι Θεοί, είναι κατασκευάσματα του δίποδου.
Ο Θεός είναι αναγκαίος, υπάρχει, δεν υπάρχει. Τέλος. Ο Δίας της αρχαιότητος, των Ελλήνων κι όχι μόνο, κι ένα κάρο άλλοι πρώην, σήμερα είναι θαμμένοι στο νεκροταφείο των Θεών.
Τελεία και παύλα. Υστερόγραφο: Δεν έλειψαν ποτέ θεοί, υποθεοί, υπερθεοί κάποιοι, και σε εποχές που ο άνθρωπος έφθασε στα ανώτερα πνευματικά στάδια και κατέγραψε τις μεγαλύτερες σκέψεις της ύπαρξης του.
Διαβαστε ακομα:

Ο ΠΙΘΙΚΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΩΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ