ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΟ ΜΑΖΙΚΟ ΦΟΝΙΚΟ Η... ΠΙΣΤΗ

 
Μάζεψαν όλους τους Εβραίους της πόλης και τους έκαψαν ζωντανούς. Δεν γίνονται, ρε, αυτά τα πράγματα, μάλιστα όταν στο κακό συμμετέχουν χριστιανοί. Γίνονται, κύριε. Έχουν γίνει, κύριε. Και οι ένοχοι δεν ήταν βάρβαροι και πρωτόγονοι, κάποιοι που ζούσαν σε σπηλιές και έτρωγαν ωμό κρέας με τις τρίχες μαζί. Αυτοί που έκαψαν ανθρώπους, χιλιάδες συνανθρώπους τους, ήταν πιστοί της θρησκείας της αγάπης. Του αγάπα τον πλησίον σου.
Η πανούκλα ήρθε από την Κίνα, 14ο αιώνα μετά τον Ναζωραίο. Μια μια ευρωπαϊκή πόλη μολύνονταν και οι μαλάκες οι χριστιανοί, με τη θεία φώτιση των αρχιερέων τους, έσφαξαν τις γάτες. Γιατί τις θεώρησαν όργανα του διαβόλου. Δεν άφησαν ζωντανή ούτε μια, με συνέπεια να αυξηθεί ο πληθυσμός των ποντικών και να μεγαλώσει η διασπορά της πάνωλης. Κανένας μαλάκας παπάς δεν τους είπε από τον άμβωνα της εκκλησίας ότι για λογαριασμό του σατανά δούλευαν οι αρουραίοι, όχι τα ζωάκια που κάνουν νιάου νιάου.
Το ένα τρίτο του ευρωπαϊκού πληθυσμού πέθανε από την πανούκλα, που θέριζε κόσμο και οι χριστιανοί, που ξέρανε τι πιστεύανε, δεν ήταν πρεζόνια της θρησκείας, αυτομαστιγώνονταν στους δρόμους, έτσι για να τους βλέπει ο Θεός και να τους συγχωρεί. Ήταν σίγουροι ότι η πανούκλα ήταν η τιμωρία του μεγαλοδύναμου για τις αμαρτίες των πιστών. Άλλο πάλι κι αυτό! Τι σόι πιστός είναι εκείνος που γράφει στις κάλτσες του τις εντολές του Υψίστου.
Και την πλήρωσαν οι άπιστοι Εβραίοι. Το έργο μοιάζει με τον χάλια τον ποδοσφαιρικό οπαδό, πιστός κι αυτός είναι της ομάδας του. Χάνει το ματς και φταίει ο διαιτητής. Μόνο; Όχι, βέβαια. Φταίνε και οι παίκτες μας, και η βροχή, και η ατυχία, και η βρωμιά στο παρασκήνιο, και ο προπονητής μας, και ο πρόεδρος που δεν κάνει μεταγραφές. Αμ, πως! Όλοι φταίνε, εκτός από την... πίστη μας. 
Σα σήμερα 9 Ιανουαρίου, το 1349, στην ελβετική πόλη Βασιλεία, ετοίμασαν τις φωτιές για να κάψουν ζωντανούς τους Εβραίους. Γλύτωσαν τα εβραιόπουλα, τα οποία οι καλοί άνθρωποι, λέω για τους χριστιανούς, με το ζόρι τα βάπτισαν στην καλή θρησκεία, την ευλογημένη από τον Θεό.
Γιατί, όμως, οι Εβραίοι μολύνθηκαν από την πανούκλα σε πολύ μικρότερο βαθμό, σε σύγκριση με τους χριστιανούς; Πρώτον, διότι ζούσαν σε γκέτο. Δεύτερον, διότι δεν ήταν βρωμιάρηδες σαν τους χριστιανούς, που ζούσαν με τα κόπρανα των ζώων δίπλα στα κρεβάτια τους. 
Διαβαστε ακομα:

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ & ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ