ΜΕ ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ ΤΟΝ ΧΟΑΚΙΜ ΦΙΝΙΞ

 

Πιστεύω στο σινεμά. Εννοώ αγαπάω το σινεμά. Ψοφάω να παρακολουθώ ταινίες ποιοτικές. Τις αξιολογώ σε επίπεδο έργου τέχνης. Ό,τι μου χαρίζει π.χ. η ανάγνωση σπουδαίου βιβλίου, η επίσκεψη σε μουσείο, το ίδιο μου προσφέρει και η ταινία αν είναι ταινιάρα. Και σήμερα φτιάχνονται ταινιάρες από τους μαστόρους τους κινηματογράφου. Τους σκηνοθέτες. Αυτοί είναι το άλφα και το ωμέγα της δουλειάς.

Ρίντλεύ Σκοτ. Θεός. Στα 83 του και συνεχίζει αυτό που κάνει και θα το κάνει μέχρι να πεθάνει. ''Καταδικασμένος'' ο ταλαντούχος να δημιουργεί στον τομέα του το ένα αριστούργημα μετά το άλλο.

Ο Άγγλος, λοιπόν, σερ Ridley Scott έβαλε στα σκαριά να γυρίσει τον δικό του Ναπολέοντα. Ένα φιλμ με θέμα την τρελάρα, που την είπαν Μέγας Ναπολέων. Αγαπημένος ηθοποιός του Σκοτ ο Αυστραλός Ράσελ Κρόου, πρώτη φορά τον χρησιμοποίησε στον Μονομάχο, το 2000. Για Ναπολέοντα έβαλε στο μάτι τον οσκαρικό Χοακίμ Φινιξ, τον αυτοκράτορα στον Μονομάχο και αντίπαλο του Ράσελ Κρόου. Στη φώτο ο σκηνοθέτης καθοδηγεί τον Φίνιξ σε σκηνή στον Μονομάχο.

Δεν πας σινεμά για να μάθεις Ιστορία. Να δεις πράγματα που δεν στα είπαν στο σχολείο. Το φιλμ την πέφτει σ’ ένα γεγονός ή σε πρόσωπο ιστορικό και ''λέει'' τα δικά του. Δεν πρόκειται, λοιπόν, να είναι ένα ακόμα έργο για τον Κορσικανό, θα είναι η ταινία του Ρίντλεϋ Σκοτ.

Διαβαστε ακομα:

ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΤΟΥ ΟΛΗ ΕΒΓΑΖΕ ΣΤΟ ΣΕΞ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ