AND THE OSKAR GOES TO...

 

Δεν παίζεται σήμερα ο σινεμάς. Παράγει ταινίες και πριν ακόμα βγουν στις αίθουσες προκαλούν το ενδιαφέρον, διότι το επίπεδο έχει ανέβει από νέους σκηνοθέτες αληθινά ταλαντούχους. Άτομα πολύ προχωρημένα, καλλιτέχνες είναι, ψυχή καλλιτέχνη κουβαλούν, αλλά λειτουργούν με κουλτούρα επιστήμονα.

Βγήκαν οι υποψηφιότητες για τα Όσκαρ του 2021, εν όψει της τελετής στις 26 Απριλίου και όπως δείχνουν τα πράγματα την παράσταση θα κλέψει η Κινέζα Κλόι Τζάο. Η σκηνοθέτις του Nomadland. Μια μισοριξιά, δεν την πιάνει το μάτι σου κι όμως το κορίτσι έχει ήδη γράψει τη δική της ιστορία στο διεθνή κινηματογράφο, με βραβεύσεις στις προηγούμενες ταινίες της,

Καλύτερη ταινία το Nomadland, σε ελεύθερη μετάφραση Η γη ή η χώρα των νομάδων, δηλαδή αυτών που η ζωή τους κάνει να βρίσκονται σήμερα εδώ, αύριο εκεί και μεθαύριο κάπου αλλού. Καλύτερη σκηνοθεσία η Κλόι Τζάο για το Nomadland. Για τον Α΄ γυναικείο ρόλο η πρωταγωνίστρια Φράνσις ΜακΝτόρμαντ στο Nomadland.

Μάρτιο του 1982 γεννήθηκε στο Πεκίνο η Κλόι Τζάο, χώρισαν οι γονείς της κι αυτή από τα 15 της βρέθηκε σε οικοτροφείο της Αγγλίας να συνεχίσει τις σπουδές της. Μετά πήγε στο Λος Άντζελες και βρήκε το δρόμο της. Κάνει παγκόσμιο πρωταθλητισμό και μαζεύει βραβεία στα διεθνή φεστιβάλ. Η επόμενη ταινία της είναι σχετικά με τον Δράκουλα αλλά θα γυριστεί σε ύφος... γουέστερν και την χαρακτηρίζει η ίδια η Τζάο ''επιστημονικής φαντασίας''. Άπαικτη η κυρία.

Διαβαστε ακομα:

Η ΜΑΣΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ