ΤΑ ΟΣΚΑΡ ΣΤΟΝ ΑΣΧΗΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΣΧΗΜΗ

 

Ο 83χρονος Ουαλλός σερ Άντονυ Χόπκινς πήρε το Όσκαρ πρώτου ρόλου. Το είχε ξανακερδίσει το 1992, στο Η Σιωπή των Αμνών, όπου έκανε τον τρελογιατρό. Και στις γυναίκες νικήτρια πάλι η 64χρονη Αμερικανίδα Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, η οποία το είχε ξαναπάρει το 1996 και το 2018. Πάλι οι ίδιοι;

Χιλιάδες οι ηθοποιοί. Αμέτρητοι. Κάποιοι κάνουν καριέρα 30 και  50 χρόνια πριν πεθάνουν και παραμένουν άγνωστοι. Εντελώς. Από την άλλη είναι καμιά εκατοσταριά που τους βλέπεις σε πολλές ταινίες.

Συμβαίνει και δεν προκαλεί έκπληξη το Όσκαρ να πηγαίνει στον ίδιο ηθοποιό. Ο θρίαμβος της επιβεβαίωσης ότι ο καλός, ο καλύτερος ξεχωρίζει. Και ότι οι πολύ μεγάλοι είναι μετρημένοι. Ο Άντονυ Χόπκινς. Ο ηθοποιός. Το βλέπεις και σε ταινία μάπα με στο λέει με το παίξιμο του, να αισθάνεσαι τη δύναμη του ταλέντου του.

Μόνο γόης δεν είναι ο Χόπκινς. Η δε ΜακΝτόρματ στα καλλιστεία ασχημιάς θα ήταν υποψήφια για πρωτιά. Η γυναίκα, όμως, πιάνει τέτοιους μορφασμούς στο πρόσωπο, και αβίαστα, που σε καθηλώνει με την αλήθεια των συναισθημάτων που υποκρίνεται.

Στη φώτο, η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ στο Nomadland, το τρίτο (!) της Όσκαρ πρώτου ρόλου. 

Διαβαστε ακομα:

ΤΑ ΟΣΚΑΡ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΜΑΡΛΟΝ ΜΠΡΑΝΤΟ