ΣΚΛΗΡΟ ΜΑΣΑΖ ΣΤΑ... ΑΥΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΕΥΡΑ

 
Φοβερό. Το σπαστικό. Δεν έχει καλά καλά ξεκινήσει το παπόρι, και σε παραλαμβάνουν τα μεγάφωνα, τα οποία τα αποφεύγεις μόνο αν βουτήξεις μέσα στη θάλασσα. Μια απαίσια φωνή, συρικτή, τυμπανιστή, ολότελα επιθετική, απίστευτα ενοχλητική. Είναι και τα μεγάφωνα του φερυμπώτ πολυκαιρισμένα και βήτα εθνικής, και η φωνή γίνεται σούπερ εκνευριστική. Και δεν σταματάει! Το ένα μήνυμα μετά το άλλο.
Ξεκινάει το πρόγραμμα με την υπενθύμιση ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική, και ελέγχους κάνει το λιμενικό. Παραμύθια. Κανένα λιμενικό δεν κάνει έλεγχο, κι όχι λόγω αυτού, σχεδόν κανένας επιβάτης δεν φοβάται ότι θα κολλήσει, και θα μεταδώσει το μικρόβιο.
Αφήνουμε τον κορονοϊό και τις μεταλλάξεις, άλλο είναι το θέμα μας. Τα μεγάφωνα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πει ο καπετάνιος ή η ιδιοκτησία του πλοίου αυτά που είναι υποχρεωμένοι από το λιμενικό. Να καταργήσουν τα φρικιαστικά μεγάφωνα που σπάνε νεύρα. Ό,τι έχουν να πουν στο χαρτί.
Διακοπές πάει ο άλλος για να ηρεμήσει. Να χαλαρώσει. Σε μια κόλλα χαρτί, έστω δυο σελίδες, να δίνουν σε κάθε επιβάτη και η δουλειά έγινε με τον καλύτερο τρόπο. Ότι το καράβι είναι ασφαλές, ότι αν γίνει το απρόοπτο, μια φωτιά, μια σύγκρουση, δεν ξέρω τι άλλο, θα χτυπήσει συναγερμός, οι επιβάτες να συγκεντρωθούν εκεί, το πλήρωμα πλήρως εκπαιδευμένο θα μοιράσει σωσίβια, θα φροντίσει τις ναυαγοσωστικές βάρκες κλπ κλπ. Στο χαρτί, όχι από τα μεγάφωνα.
Διαβαστε ακομα:

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΩΝ BEST SELLERS