ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΜΠΟΥΣΟΥΛΑ ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ ΣΕ... ΙΝΔΙΑΝΟΥΣ

 
Ο Χριστόφορος Κολόμβος ανακάλυψε την Αμερική. Το ψέμα. Κι όμως αυτό μαθαίνουν τα παιδιά στο σχολείο, αυτό έχει περάσει στον κόσμο. Ποια είναι η αλήθεια; 
Ιταλός, κι αυτό δεν είναι βέβαιο, ο Cristoforo Colombo. Γεννήθηκε το 1451, μάλλον, υπάρχουν ενδοιασμοί για την ακρίβεια της χρονολογίας. Σίγουρο ότι ο Χριστόφορος πέθανε στις 20 Μαίου 1506. Επίσης σίγουρο ότι ξεκίνησε το πρώτο από τα τέσσερα ταξίδια του στις 3 Αυγούστου 1492 και έφτασε σ' ένα νησάκι στις Μπαχάμες το ίδιο χρόνο, το 1492, σα σήμερα 12 Οκτωβρίου.
Ο Κολόμπο ξεκίνησε για να πάει στην Ασία. Δεν ήξερε -κακώς- που είναι η αμερικάνικη ήπειρος. Αν υπάρχει τέτοια γη. Όταν συνάντησε ιθαγενείς τους πέρασε για... Ινδούς. Κατοίκους της Ινδίας. Νόμιζε ότι έπιασε Ινδία, ότι διέσχισε την Ιαπωνία. Γι' αυτό τους Αμερικάνους ερυθρόδερμους τους είπε... Ινδιάνους. Κι έτσι έμεινε, οι ερυθρόδερμοι πλέον αποκαλούνται μέχρι σήμερα Ινδιάνοι. 
Και η Κολομβία πήρε το όνομα της από τον Κολόμπο. Άλλη ντροπή αυτή.
Πριν τον Κολόμβο στην Αμερική είχαν πάει ένα σωρό άλλοι Ευρωπαίοι. Είναι σίγουρο, δεν αμφισβητείται ότι οι τρομεροί Βίκινγκς με τις βάρκες και τα αρκουδοτόμαρα στο κορμί τους έφθασαν μέχρι την Αμερική γύρω στο 950 μετά τον Χριστό. Δεν την ανακάλυψε ο Κολόμπος για λογαριασμό της βασιλικής Ισπανίας, του κλήρωσε στο δρόμο. Δεν είχε βάλει πλώρη για την Αμερική, από λάθος του πάτησε έναν άγνωστο τόπο.
Το 1492 λογίζεται ότι ''ανακαλύφθηκε'' η νέα ήπειρος διότι αμέσως μετά ακολούθησε η εποίκηση της από τον υπόκοσμο και τυχοδιώκτες της Ευρώπης.  
Διαβαστε ακομα:

Η ΠΟΡΝΗ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΑΓΙΑ