ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΟΣΚΑΡ

 

Το αληθινά αρσενικό μάτι ποτέ δεν την είδε για γκόμενα. Για γυναίκα διαθέσιμη στον άνδρα. Το στήθος της πρώτα μιλούσε για τη σεξουαλική της ταυτότητα. Δεν αποκλείεται να τρόμαζε και την ίδια για κάποια χρόνια το γεγονός ότι ήταν λεσβία. Ότι γεννήθηκε ομοφυλόφιλη. Ναι, το στήθος της, που δεν ήταν φτωχό, όμως όχι ελκυστικό. Όχι σεξουαλικό, ακόμα κι αν αραχνοφαίνονταν στην κάμερα.

Όλοι λίγο πολύ νιμίζουν ότι η Τζόντυ Φόστερ πρωτόπαιξε στο σινεμά με τον Ταξιτζή του Μάρτιν Σκορτσέζε, το 1975, σε ηλικία 13 χρονών, όπου έκανε ένα ανήλικο πορνίδιο και φρίκαρε ο Ρόμπερτ ντε Νίρο και πλάκωσε τα πιστολίδια. Από τα δέκα της χρόνια εμφανίστηκε στην τηλεόραση, είχε συμμετοχή σε δυο ταινίες. Συμβαίνει. Πολλοί αστέρες του Χόλυγουντ ξεπετάχθηκαν από ανήλικοι ακόμα.

Η Τζόντυ Φόστερ γεννήθηκε στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης το 1962, σα σήμερα 19 Νοεμβρίου κι άρχισε την καριέρα της από τριών χρονών με την παρουσία της σε διαφημιστικά σποτ. Όποιος θυμάται τη διαφήμιση της αντιηλιακής κρέμας Copperton με το κοριτσάκι που το έσερνε ένας σκύλος. Το κοριτσάκι ήταν η Τζόντυ Φόστερ. Μόνο τη χρονιά που έγινε ο Ταξιτζής, η Φόστερ γύρισε άλλες τέσσερις ταινίες.

Από μωρό έδειξε μια οικειότητα με την κάμερα γι’ αυτό πριν την δει ο κόσμος σε κανονικό ρόλο, στην ταινία Ο Ταξιτζής, είχε μια πλούσια ατζέντα σε διαφημίσεις και τηλεοπτικές σειρές. Έχει πάρει δυο Όσκαρ πρώτου ρόλου, το 1990 και το 1992. Άνθρωπος σοβαρός,, μετρημένος, ταλαντούχος, κρατάει την προσωπική της ζωή μακριά από τα μέσα. Το 2014 παντρεύτηκε την φωτογράφο Αλίσια Χέντισον (1969), πρώην της πιο διάσημης λεσβίας του Χόλυγουντ, της ηθοποιού και παρουσιάστριας Έλεν ΝτεΤζένερες. Η Χέντισον ήταν ζευγάρι με την ΝτεΤζένερες για πέντε χρόνια (2000-04). Ο γάμος με την Φόστερ, μητέρα δυο παιδιών, έγινε αφού οι δυο γυναίκες είχαν στενή γνωριμία για ένα χρόνο (φώτο)..   

Η Τζόντυ Φόστερ ασχολείται καθημερινά με το σινεμά. Είναι ιδιοκτήτρια κινηματογραφικής εταιρείας. Τα δυο παιδιά της φτάνουν και της περισσεύουν, όχι τα δυο Όσκαρ. Θέλει και το τρίτο.

Διαβαστε ακομα:

ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ Ο ΕΡΩΤΑΣ ΣΕ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ