ΗΘΟΠΟΙΑΡΑ ΜΙΑ ΓΕΝΝΗΜΕΝΗ ΑΛΗΤΡΑ

 
Ανήκει στην εκλεκτή κατηγορία των ανθρώπων που δεν υπολογίζουν τίποτα. Και κανέναν. Ακόμα κι αν είναι το παιδί τους, η γυναίκα τους. Έχουν τραβήξει το δικό τους δρόμο, δεν περιμένουν κάτι από κανέναν, δεν έχουν ανάγκη κανέναν. Και δεν τους στεναχωρεί τίποτα. Απολύτως τίποτα. Σ' αυτή την κατηγορία είναι πρώτος και σημαιοφόρος ο πολύ μεγάλος Γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ.

''Από τις 10 το πρωί με το που ξυπνάω ξεκινώ με σαμπάνια. Σαμπάνια ή κόκκινο κρασί. Αφού στανιάρω, λίγο μετά πάλι σαμπάνια, μόνον σαμπάνια. Πριν βάλω κάτι στο στόμα μου στη συνέχεια παστίς, μέχρι μισό μπουκάλι, όχι ολόκληρο. Χρειάζομαι οπωσδήποτε δυο μπουκάλια κρασί για να συνοδεύσω το μεσημεριανό γεύμα. Το απόγευμα εξαρτάται τι θα βάλω στο στόμα, σαμπάνια, μπύρα και περισσότερο παστίς, μέχρι τις 5 να τελειώσω το μπουκάλι. Αργότερα έχουν σειρά βότκα ή βότκα μαζί με ουίσκυ... ”.

Ποιος πίνει τόσο πολύ κάθε μέρα; Ένας άνθρωπος που δεν θεωρεί αλκοολικό τον εαυτό του. Δεν αισθάνεται εξαρτημένος, δηλαδή. Απλά, όπως λέει ο ίδιος ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ, δεν μπορεί να κοιμηθεί τη νύχτα, κάθε νύχτα, αν δεν είναι μεθυσμένος. Εντελώς μεθυσμένος.

Εδώ και χρόνια έχει παραχοντρύνει, έχει πάρει κιλά ο Γάλλος ηθοποιός και δεν αποκλείεται να μας πει ότι είναι... αδύνατος κι αυτό οφείλεται στη... δίαιτα. Πίνει τα άντερά του και λέει δεν είμαι μπεκρούλιακας, απλά αγαπάω το ποτό. Ίσως μόνον αυτό. Ίσως να μην αγάπησε τίποτα άλλο, ούτε τις γυναίκες του, τα παιδιά του, τίποτα. Ο ίδιος ο μακαρίτης γιος του Ντεπαρντιέ είχε πει φόρα παρτίδα ότι είναι ρεμάλι ο πατέρας μου.

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ γεννήθηκε σα σήμερα 27 Δεκεμβρίου, το 1948. Έχει γυρίσει περισσότερες από 200 ταινίες, την πρώτη σε ηλικία 16 χρονών. Ό,τι θέλεις, παίζει. Δραματικά, αισθηματικά, εποχής, κωμωδίες. Τα πάντα. Ηθοποιάρα. Ηθοποιός θηρίο. Υψηλή κλάση.

Δέκα χρόνια στα νειάτα του ζούσε από τους gay. Τον πλήρωναν να τους κάνει σεξ. “Από νέος άρεσα στους gay, κι εγώ γούσταρα τα χρήματα...” ομολογεί αθώα στην αυτοβιογραφία του. Φυλακή μπήκε από τα 16, ήταν μέλος συμμορίας που ξέθαβε νεκρούς, να κλέψουν κοσμήματα, παπούτσια, οτιδήποτε να το “σκοτώσουν”.

Μόλις βγήκε πρόεδρος στην Γαλλία ο Φρανσουά Ωλάντ, ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ την κάνει στο Βέλγιο για να γλυτώσει τη βαρειά φορολογία της σοσιαλιστικής κυβέρνησης. Τελικά, καθάρισε όταν ο Πούτιν, αφού έκανε σε μια νύχτα διάταγμα για πάρτη του Γάλλου, τον πολιτογράφησε Ρώσο και τον υποδέχθηκε με ανοιχτές αγκάλες στη Μόσχα. Πέρυσι στο Παρίσι βαπτίστηκε ορθόδοξος χριστιανός. Η ορθοδοξία πλουτίστηκε μ' ένα ρεμάλι.

Διαβαστε ακομα:

ΣΤΙΣ 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΜΙΘΡΑΣ