ΤΗΝ ΖΗΛΕΨΑΝ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΡΕΠΟΡΤΕΡ!

 
Ένα κορίτσι 18 χρονών. Νεγροαμερικάνα, με μάτια θλιμμένα και ψυχή λιονταριού. Αναγνωρίστηκε η προσφόρα της με το βραβείο Πούλιτζερ που απονέμεται σε συγγραφείς και δημοσιογράφους. Για ποιο ακριβώς λόγο τιμήθηκε η Νταρλένα Φραήζερ - αυτό είναι το όνομα της.
Η πολυσυζητημένη ιστορία του δολοφονημένου νεγροαμερικάνου Τζωρτζ Φλόυντ (εικόνα), από λευκό αστυνομικό το 2020, σα σήμερα 25 Μαίου. Ο μπάτσος πιέζει το λαιμό του Φλόυντ και η ανήλικη Φραίηζερ δεν σταματά να καταγράφει τη σκηνή της δολοφονίας. Ο λειτουργός τον νόμου την κοιτάει με τέτοιο βλέμμα, σα να την απειλεί, να την τρομοκρατεί τι θα πάθει αν δεν σταματήσει να τον έχει στην κάμερα της.με το κινητό της.
Το βίντεο της 18χρονης αραπινούλας στάθηκε η αιτία να ξεσηκωθεί το σύμπαν στις ΗΠΑ. Το διαρκείας οκτώ λεπτών και 46 δευτερολέπτων ξεσήκωσε εκατομμύρια Αμερικανούς σε απίστευτες σε όγκο και φανατισμό διαδηλώσεις.
Δεν είναι δημοσιογράφος η Φραίηζερ, αλλά έκανε ρεπορτάζ που θα ζήλευε ένας επαγγελματίας, και γι' αυτό της δώσανε το Πούλιτζερ.
Διαβαστε ακομα:

ΤΑ ΜΠΙΧΛΙΜΠΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΝΔΙΑΝΟΥΣ