ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΝΙΟΤΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

 

«Έγραψα τα λόγια του Αll My Loving μέσα στο πούλμαν της περιοδείας μας με τον Ρόυ Όρμπινσον. Με το που φθάσαμε στο χώρο της συναυλίας βρίσκω ένα πιάνο και «έβγαλα» και τη μουσική». Κουβέντα του Πωλ Μακ Κάρτνυ, που γεννήθηκε το 1942, σα σήμερα 18 Ιουνίου. Μια καλή ευκαιρία να αναφερθούμε στους Beatles, να ακούσουμε ένα τραγούδι από τους τέσσερις μουσικούς που για κάποια χρόνια στο ρυθμό τους είχαν τον πλανήτη.

 

Αll My Loving, ένα από τα πολλά, κι όλα λατρεμένα, τραγούδια του συγκροτήματος που έβαλε φωτιά στα σίξτυς. Τόσο εύκολα έγραφαν ένα κομμάτι, το ένα πίσω από το άλλο, και, αλήθεια, πόσα... δεν έγιναν σουξέ!

 

Πολιτιστικό φαινόμενο της μεταπολεμικής Ιστορίας είναι οι Μπητλς, τα τέσσερα αγόρια από το Λίβερπουλ, που περισσότερο από τη Βρετανία αγαπήθηκαν στην Αμερική. Για τη δική μου γενιά ήταν μέρος της νιότης μας, κι έγινε και παραμένει μέρος της ζωής μας.

 

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι οι Μπητλς γεννήθηκαν όταν συναντήθηκαν δύο πιτσιρικάδες, ορφανοί από μάνα. Ο John Winston Lennon και ο James Paul McCartney. Ο Τζων είδε τον κατά δύο χρόνια μικρότερό του Πωλ να παίζει πιάνο, τρομπέτα και κιθάρα, μάλιστα να ξέρει και να κουρντίζει την κιθάρα. Έτσι άρχισε η συνεργασία τους. Ποτέ δεν έγιναν κολλητοί, φίλοι. Δύο τύποι διαφορετικοί, όμως ζευγάρωσαν ως μουσικοί στο γάμο της αιωνιότητας.

 

Σε δράση ακόμα και σήμερα ο Πωλ Μακάρτνυ. Συνεχίζει και απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τους Beatles. Ποτέ δεν ένοιωσε καλά, σα ''δεύτερο'' όνομα, μετά τον Τζων Λένον. Σήμερα, πάντως, με τη βοήθεια της τεχνολογίας εμφανίζεται να τραγουδά σε συναυλίες με τον Ρίγκο Σταρ. Και με τον Τζων Λένον να ''λένε'' το I 've got a feeling. 

Διαβαστε ακομα:

ΑΝΩΜΑΛΟΣ Ο... ΑΘΩΟΣ ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΩΝ