ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

 
Το περασμένο Πάσχα ο Πάπας της Ρώμης (φώτο) προκειμένου να πουλήσει το παραμύθι του, ότι ο χριστιανισμός είναι θρησκεία της αγάπης, και είναι ενάντια στον πόλεμο της Ουκρανίας, έστησε ένα σκηνικό. Παρένθεση; Τι αξία έχει το τι πρεσβεύει μια θρησκεία, όταν οι πιστοί τις – και οι ιερείς της! – είναι με τον πόλεμο;
Δυο νοσοκόμες, μια Ρωσίδα και μια Ουκρανή, σήκωσαν τον Σταυρό του Μαρτυρίου, σε μια αναπαράσταση του λεγόμενου Θείου δράματος και το event συνέβη στο Κολοσσαίο της Ρώμης, με τις ευλογίες του Πάπα. 
Παράλειψη, αν δεν αναφερθεί: Η χριστιανορθόξη εκκλησία της Ουκρανίας και η επίσης χριστιανορθόδοξη εκκλησία της Ρωσίας είχαν διαφωνήσει με το show του Πάπα Φραγκίσκου. Οι δυο χώρες είναι σε πόλεμο και ο άνθρωπος κάνει θέατρο.

Φρέσκα κουλούρια: Κηδεία Ουκρανού φαντάρου, θύμα της ρωσικής εισβολής. Ρώσος ιερέας την ώρα της τελετής ορμάει σε συνάδελφο του, ιερέα Ουκρανό και τον τραυματίζει. Γιατί; Έχει σημασία το ''Γιατί''; Ή είσαι παπάς ή κάνε μας τη χάρη.

Τέλος πάντων, ο Ρώσος ιερέας τα πήρε στο κρανίο όταν ο Ουκρανός ιερέας την ώρα της κηδείας τόλμησε να ισχυριστεί ότι για τον πόλεμο φταίει ο Πούτιν. Απαράδεκτο να αντιδράσει έτσι το λαμόγιο της ρωσικής Εκκλησίας. Όχι τον Πούτιν, τον ίδιο τον Θεό ο Ουκρανός ρασοφόρος να καταδίκαζε για τον πόλεμο, πάλι ο Ρώσος ιερέας όφειλε να συμπεριφερθεί ως εκπρόσωπος με πίστη στην ειρήνη.
Διαβαστε ακομα:

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΟΙ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΤΗΣ ΣΑΡΚΑΣ