ΜΑΝΟΥΛΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ

 
Όλα τα τυχερά παιχνίδια, ακόμα κι αυτά που φαίνονται ανώδυνα και ακίνδυνα στον απερπάτιστο ακόμα στον τζόγο και γι' αυτό ανυποψίαστο, όπως π.χ. το πόκερ και η ρουλέτα, μπορούν να γεννήσουν πραγματική ψυχολογική εξάρτηση. Ποιος το λέει αυτό; Επιστήμονες που ερευνούν περισσότερο τη ψυχή, το ψυχισμό του ανθρώπου, και αφήνουν στην άκρη τη δύναμη, τον μαγνητισμό του τζόγου σε κάθε μορφή του γενικώς, που αιχμαλωτίζει το άτομο.
Δυο πράγματα παίζουν. Το ποιος είναι ο άνθρωπος, και τι σόι είναι ο τζόγος. Δεν έχει μόνο δύναμη ο τζόγος, έχει και αδυναμία ο άνθρωπος. Από τη φύση του ο φουκαράς.

Δεν το συζητάμε ότι ο εξαρτημένος, όσο και αν δεν το παραδέχεται ο ίδιος, προδίδεται από τα συμπτώματα στέρησης και άγχους που τον καταλαμβάνουν όταν βρίσκεται μακριά από το παιχνίδι.

«Το παιχνίδι, όπως όλες οι έντονες συγκινήσεις, προκαλεί την απελευθέρωση νοραδρεναλίνης στο κεντρικό νευρικό σύστημα» λέει επιστήμων, μη στεκόμαστε στο όνομά του. Μας ενδιαφέρει τι λέει.

«Πρόκειται για έναν ερεθιστικό νευρομεταδότη που δημιουργεί χημική εξάρτηση παρόμοια μ’ αυτήν όπως τα ναρκωτικά. Στην πραγματικότητα ο τζόγος είναι ένα αναπαραγόμενο ναρκωτικό».

Τι μας λέει ο άνθρωπος! Ότι ο τζόγος επειδή προκαλεί συγκινήσεις σου λέει «Έλα στην θεία, μικρέ». Κι όταν πας στη θεία καταλήγεις εξαρτημένος, αλκοολικός, ναρκομανής. Ένα ανεξέλεγκτο ενεργούμενο.

Να σου πω τι είναι ο τζόγος για τον αποδυτηριάκια. Ένα μανούλι με προσόντα στο κρεβάτι. Ξαπλωμένη, πάντα. Πανέτοιμη να σε δεχθεί, όποια ώρα. Μόνον όποιος κοντρολάρει, είναι σε θέση να κάνει κράττει στο παιχνίδι του, όσες φορές γουστάρει να πάει μαζί της, δεν είναι σεξομανής. Δεν τον λες σεξιστή.

Διαβαστε ακομα:

ΤΖΟΓΑΔΟΡΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΟΧΙ ΠΟΝΕΜΕΝΟΙ ΟΠΑΔΟΙ