ΜΟΥ ΦΤΑΝΕΙ Ο ΚΟΡΣΕΣ, ΑΔΙΑΦΟΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ''ΜΕΣΑ''...

 
Δεν υπάρχει περίπτωση να χάσω αυτή την ταινία, με τίτλο Ο Κορσές. Και ξεκαθαρίζω ότι δεν με τραβάει ο αβανταδόρικος τίτλος, ούτε θα μπω στην σκοτεινή αίθουσα με την ελπίδα να φτιαχτώ με το από ''μέσα'', ό,τι να κρύβει ο κορσές, μέχρι δυο αιώνες πριν απαραίτητος στις γυναίκες της αριστοκρατίας. Στην σκοτεινή αίθουσα βέβαια, διότι μόνο στο σινεμά ευχαριστιέμαι την ταινία. Καλή και η τηλεόραση, αλλά πολύ καλύτερα στον κινηματογράφο.
Δηλώνω θαυμαστής των φιλμ ''εποχής''. Με θέματα, με ιστορίες του παρελθόντος, εκείνων των χρόνων που δεν υπήρχε ηλεκτρισμός, τηλέφωνο και αυτοκίνητο. Οι άνθρωποι ήταν πάντα οι ίδιοι, τίποτα δεν τους άλλαξε τη ψυχή, με τα ίδια αιώνια συναισθήματα πορεύονται...
Τον κορσέ υποχρεώνεται πραγματικά και μεταφορικά να φοράει η περιλάλητη πριγκήπισσα Σίσυ, η σύζυγος του αυτοκράτορα της Αυστρίας, προκειμένου να διατηρεί την τουαλέτα της, αλλά και να προσαρμόζει τη ελευθεριάζουσα συμπεριφορά της στην αυστηρότητα της βασιλικής αυλής.
 Βίκυ Κριπς. Όνομα ηθοποιού όχι και τόσο φιρμάτο. Πρόκειται για την πρωταγωνίστρια της ταινίας, 40 χρονών, ύψος 1 και 75. Η Vicky Krieps, έχει παίξει σε αρκετές και ποιοτικές ταινίες. Δεν είναι η μόνη σημαντική ηθοποιός που περνάει σε δεύτερο πλάνο μέχρι να την προσέξει ο κόσμος, κι αυτό γίνεται χάρη σ' ένα ρόλο χαρισματικό. 
Διαβαστε ακομα:

Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΒΑΒΕΛ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ...