ΤΟΥ ΧΑΡΙΣΕ ΕΝΑΝ ΑΙΩΝΑ ΖΩΗΣ Ο... ΑΛΛΟΣ ΘΕΟΣ

 

Σου λέω ότι ο Ήλιος είναι Θεός. Πώς αλλοιώς να τον πω. Θεός είναι ο ηλιάτορας, ο ζωοδότης και φωτοδότης, που χωρίς αυτόν τον αφέντη, τον πορφυρό δίσκο δεν υπάρχεις. Τίποτα δεν υπάρχει, ζώα, φυτά, τα πάντα όλα.

Μπορείς να τον πλησιάσεις τον Θεό, τον παντεπόπτη Ήλιο; Μην τολμήσεις. Και από χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά θα σε κάψει ζωντανό. Και όπως ο άλλος Θεός, εκείνος της θρησκείας, έτσι και ο Ήλιος γεννήθηκε πριν από τη Γη και ό,τι κυκλοφορεί επάνω της. Λένε πριν 5 δισεκατομμύρια χρόνια.

Η ηλιακή ενέργεια. Δεν έρχεται όλη σ' εσένα. Με δορυφόρους υπολογίσανε την απώλεια. Το 40% απορροφάται ή αντανακλάται από τα σύννεφα, ένα 15% αχρηστεύεται από τον αέρα. Άρα, στο έδαφος της γης και στις θάλασσες φθάνει μονάχα το 45%.

Ο Τσαρλς Γκρίλυ Άμποτ γεννήθηκε Μάιο του 1872 και το 'ριξε στις ηλιακές παρατηρήσεις. Δεν ήταν ο μόνος, ούτε ο πρώτος. Στην επιστήμη δεν ισχύει ο πρώτος, ούτε ο μόνος. Πάντα υπάρχει ο προηγούμενος, άσχετα αν δεν τον έχει γράψει η Ιστορία, ηθελημένα κι όχι. Ο καθένας προσθέτει ένα ακόμα πετραδάκι σ' έναν τοίχο που δεν τελειώνει ποτέ, όσο υψηλά κι αν σηκωθεί. Φιλοσοφίες του αποδυτηριάκια.

Ο Αμερικανός αστροφυσικός και αστρονόμος Τσαρλς Άμποτ σχεδίασε και έφτιαξε όργανα, προκειμένου να μετρήσει την ηλιακή ακτινοβολία και τη θερμότητα που μεταδίδεται στη γη. Σε εποχή που ακόμα δεν λειτουργεί η αγωνία για αποθέματα καυσίμων τούτος ο επιστήμονας έφτιαξε κάτι σαν τα βολταϊκά για να διαπιστώσει πως ο άνθρωπος μπορεί να εκμεταλλεύεται δωρεάν τον Θεό όλων των αρχαίων πολιτισμών, τον Ήλιο.

Έζησε 101 χρόνια ο Άμποτ. Τόσα χρόνια του χάρισε ο Θεός της θρησκείας. Πέθανε υο 1973, σα σήμερα στις 17 Δεκεμβρίου. Είχε προλάβει να χαρτογραφήσει, με υπέρυθρη ακτινοβολία, το ηλιακό φάσμα, το φάσμα των χρωμάτων.
Διαβαστε ακομα:

Ο ΑΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΙΝΕΜΑ