ΟΣΜΕΣ ΦΡΙΚΗΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΛΙΓΟΥΛΑΣ

 

Είχε όλο το πακέτο με τα προσόντα να δοξαστεί στους ουρανούς ο λεβέντης, ο οποίος στα 24 του έγινε αυτοκράτωρ της Ρώμης και σύντομα έδειξε στην πράξη ότι είναι αντισυμβατικός ηγεμόνας με ευγενείς προθέσεις. Κατάργησε τη λογοκρισία και επέτρεψε απαγορευμένα συγγράμματα. Σταμάτησε τις πολιτικές δίκες, έδωσε χάρη στους εξόριστους, έσωσε πολίτες από τον κίνδυνο να καταστραφούν λόγω φορολογικών βαρών.

Ο Γάιος Ιούλιος Καίσαρ Γερμανικός, με το παρατσούκλι “Καλιγούλας”. Ο διεστραμμένος. Λέγεται ότι η τρέλα του, ο άρρωστος ψυχισμός του ξεκίνησε όταν πέθανε ξαφνικά η αδελφή του Δρουσίλα, με την οποία ήταν ερωτευμένος. Αιμομικτικές επαφές είχε και με τις άλλες αδερφές του, όμως η καψούρα με την Δροσούλα του κόστισε. Τα ‘βαλε με τους θεούς, με την ματαιότητα της ανθρώπινης ύπαρξης. Έγινε άλλος άνθρωπος.
Απίστευτα, μοναδικά και ανεπανάληπτα εγκλήματα διέπραξε το κτήνος Καλίγουλας. Ποιος είναι ο άξιος καταδίκης; Το άτομο, το αιώνιο άτομο που λόγω της προσωπικής του εξουσίας βρίσκει γήπεδο να εξελιχθεί σε τύραννο, ή το ανθρώπινο γένος που στέκεται ανυπεράσπιστο σε καθάρματα, σε κυβερνήτες πολιτευμάτων και καθεστώτων τα οποία ανέχεται, αν δεν τα ευλογεί κιόλας.

Μετά την αρχαία Ελλάδα τον πολιτισμό προχώρησε η αρχαία Ρώμη. Η Ευρώπη και η κουλτούρα της Δύσεως είναι παιδιά της Αθήνας πρώτα και στη συνέχεια της Ρώμης. Κι όμως, ο αυτοκράτωρ, ο κάθε αυτοκράτωρ της πλανηταρχίας της Ρώμης στο καιρό της ήταν ασύδοτος.

Όποιου έβαζε στο μάτι την περιουσία ο Καλιγούλας τον σκότωνε. Με την αέρα πατέρα κατηγορία της “ασέβειας προς τον αυτοκράτορα”. Σ’ αυτόν ανήκει η φράση “Ας με μισούν, αρκεί να με σέβονται (δηλαδή, να με φοβούνται)”. Όργια στο παλάτι με εμπνευστή και πρωταγωνιστή τον αυτοκράτορα. “Ποιος είναι ο Δίας!” έλεγε και δεν φοβόταν ούτε τον Θεό των Θεών. Μαγκιά. Μήπως τον τιμώρησε ο Δίας; Το άτομο ανακήρυξε “Ύπατο της Ρώμης” το άλογο του. Γεννήθηκε Αύγουστο, 12 χρόνια μετά τον Χριστό. Το 41 μ.Χ., σα σήμερα 24 Ιανουαρίου, τον δολοφόνησε έμπιστος της προσωπικής του φρουράς

Διαβαστε ακομα:

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΕΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ