ΕΝΑΣ ΦΤΩΧΟΣ, ΜΟΝΟΣ COWBOY

 

Μνήμη Λουκιανού Κηλαηδόνη. Καλλιτέχνης με ξεχωριστή παρουσία, φιγούρα αξέχαστη που πέθανε το 2017, σα σήμερα 7 Φεβρουαρίου, σε ηλικία 74 χρονών. Είχε προβλήματα με την καρδιά του, 20 χρόνια πριν είχε κάνει εγχείρηση. Στη συνέχεια του αφαίρεσαν όγκο από τους πνεύμονες.

Δυστυχώς δεν ζούμε, δεν πεθαίνουμε χωρίς τα προβλήματα υγείας. Άλλοι υποφέρουν πολύ, άλλοι λίγο και σ’ όλους δοκιμάζεται το ηθικό τους. Κατά πόσο επιτρέπουν η ευπαθής υγεία τους να επηρεάσει την καθημερινότητα τους, την παραγωγικότητά τους.

Τον Ιούλιο του 1983, από τις 7μ.μ., με πανσέληνο, έγινε το περίφημο «Πάρτυ στη Βουλιαγμένη», του Λουκιανού Κηλαηδόνη, για κάποιους τούτο το beach party ήταν το ελληνικό Woodstock, που το χάρηκαν ζωντανά τουλάχιστον 70.000 κόσμος. Είχαν τραγουδήσει οι Διονύσης Σαββόπουλος, Μαργαρίτα Ζορμπαλά, Βαγγέλης Γερμανός, Αφροδίτη Μάνου, Γιώργος Νταλάρας, Μαντώ.

Ο Κηλαηδόνης, για τα φιλαράκια του ο «Λούκυ», μετά τη Λεόντειο σπούδασε αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και στο Μετσόβειο πολυτεχνείο της Αθήνας. Λάτρης του αμερικάνικου μπλουζ τον κέρδισε η μουσική και αφοσιώθηκε επαγγελματικά και ερωτικά με τη σύνθεση. Πλούσια η δισκογραφία του δημιουργού του «Είμαι ένας φτωχός και μόνος καουμπόυ». Και ποιοι δεν τραγούδησαν δικά του τραγούδια.
Διαβαστε ακομα:

ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΘΕΩΡΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟΥ