ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΔΕΝ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ... ΟΛΙΓΟΝ ΕΓΚΥΟΣ

 
Είσαστε χριστιανοί; Μας κάνετε πλάκα. Απευθύνομαι σ' όσους παριστάνουν και λαμογιάρουν με τη θρησκεία, Οι καλοί χριστιανοί ξέρουν τι κάνουν. Δεν λένε ότι η γυναίκα είναι ολίγον ή μπόλικα γκαστρωμένη. Μιλάμε για την πίστη, όχι για τον καφέ, πιάσε ένα μέτριο με ολίγη. 

Για το πέναλτυ, το καταλαβαίνω. Θέμα κανονισμού, αλλά και κρίσης διαιτητή. Πέναλτυ δίνεται, αλλά και δεν δίνεται, διότι η φάση σε ξεγελάει.

Στο θέμα μας, λόγω Καθαράς Δευτέρας. Ή είσαι χριστιανός ή δεν είσαι. Δεν παίζει το λίγο, και το πολύ, και το όσο χρειάζεται. Αυτά είναι κωλομπαρίστικα πράγματα. Ο χριστιανός, λοιπόν, αν ενδιαφέρεται για την Σωτηρία του, έχει αρχίσει την προετοιμασία του, σε πνευματικό επίπεδο, εν όψει Καθαράς, όχι καθαρής Δευτέρας. Πιστός είναι και έχει την ανάγκη να ''επανέλθει'', όχι να βρεθεί, στη διάσταση της εγκράτειας, διότι ήδη αμάρτησε, ξέφυγε.
Σαράντα μέρες νηστεία, αν έχεις ακούσει περί Σαρακοστής. «Άνευ καταλύσεως οίνου και ελαίου» σύμφωνα με τους κανόνες. Και μακριά, κύριε χριστιανέ, απ' όλα τα ζωικά λίπη. Και για να προστατεύσεις τον οργανισμό σου, φροντίζεις να πλένεις καλά τα σκεύη που χρησιμοποίησες για να μαγειρέψεις κρέας ή προϊόντα κρέατος.

Ή πιστεύεις στον Χριστό ή μας δουλεύεις. Ο αρχηγός, λέω για τον Ιησού, έκανε 40 μέρες νηστεία στην έρημο, μετά από τη βάπτισή του. Κι εσύ οφείλεις να καθαρίσεις το σώμα σου, να εξαγνιστείς τις έξι εβδομάδες πριν το Άγιον Πάσχα.

Διαβαστε ακομα:

ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΩΝ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΩΝ