ΜΗΝ ΤΟΥ ΞΕΦΥΓΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ

 

Από μικρό αγόρι όλοι στον περίγυρό του αντελήφθησαν ότι είχε το χάρισμα της ισχυρής μνήμης. Σπουδαίο προσόν αυτό όταν με τα χρόνια όλο και περισσότερο μπλεκόταν σ’ έναν τομέα δίχως όρια, στην παλαιοντολογία. Όσο έψαχνε, όσο ανακάλυπτε νέα πράγματα, τόσο διαπίστωνε πόσα λίγα γνώριζε.

Ο καθένας όπως τη βρίσκει. Ο δικός σου στους σκελετούς ζώων. Στα απολιθώματα κροκόδειλων, χελωνών, ψαριών, πουλιών. Πραγματεία έγραψε για τον ινδικό ρινόκερω, τον ιπποπόταμο, τον θαλάσσιο ελέφαντα. Δεν άφησε απ’ έξω τα έντομα. Η παλαιοντολογία των θηλαστικών είναι η επιστήμη που δημιουργήθηκε και προσδιορίστηκε από τον Ζωρζ Λεοπόλντ Κρατιέν Φρεντερ'ικ Ντογκομπαίρ Κυβιέ, που γεννήθηκε Αύγουστο του 1769, σα σήμερα και πέθανε το 1832. σα σήμερα 13 Μαίου.

Ερευνούσε και έγραφε. Έβρισκε οστά εξαφανισμένων ζώων και τα ανέλυε. Και έγραψε τις παρατηρήσεις του. Η βάση και η πρώτη επιστημονική ταξινόμηση των μορφών του ζωϊκού βασιλείου θα μπορούσε να θεωρηθεί το πρώτο βιβλίο του Ζωρζ Κυβιέ το 1798, στα 39 του χρόνια. Κατέγραψε 5.000 είδη ψαριών.

Ο Κυβιέ έγινε πρόεδρος του Συμβουλίου του Κράτους το 1831 και τον άλλο χρόνο, πριν πεθάνει, υπουργός εξωτερικών της Γαλλίας.

Διαβαστε ακομα:

ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΧΟΡΔΕΣ ΤΟ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ ΒΓΑΖΕΙ ΤΗ ΓΝΗΣΙΑ ΜΑΓΚΙΑ