ΠΡΩΤΑ Η ΒΙΑ, ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΕΞ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΟΛΑ Τ' ΑΛΛΑ...

 
Δεκαεπτά Νοεμβρίου. Η μέρα σήμερα είναι δεμένη με δύο γεγονότα που σφράγισαν μέχρι εκεί που δεν παίρνει την μεταπολεμική Ελλάδα. Την εξέγερση στο Πολυτεχνείο και τη δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης ''17 Νοέμβρη''. Μια αυστηρά συμμορίτικη οργάνωση από κομουνιστές πιο αριστερά από το ΚΚΕ, οι οποίοι την ονομάτισαν 17Ν, για να τιμήσουν το ξεσηκωμό των φοιτητών το 1973.
Τρομοκρατία. Μη ξεκινήσουμε από τον Αδάμ, τον πρώτο άνδρα. Όχι, δεν χρειάζεται να φθάσουμε τόσο πίσω στο χρόνο, από την αρχή της δημιουργίας. Όλη η ανθρώπινη Ιστορία είναι τρομοκρατία. Αίμα. Και πόλεμοι να μη γίνονται, η βία, η τρομοκρατία, με όπλα δεν θα σταματήσει. Λέει πολλά η απίστευτη επίθεση στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης. Πολλά; Όλα τα λένε οι 19 καμικάζε ισλαμιστές, Σεπτέμβριος μήνας, Τρίτη 11, όταν τόλμησαν το απίθανο της αιωνιότητος. 
Στη μητρόπολη του κόσμου το μυθικό τρομοκρατικό κτύπημα στους Δίδυμους Πύργους σκότωσε 2.977 ανθρώπους και τραυμάτισε 6.000. Εγκέφαλος της επίθεσης, αυτός που κατέστρωσε το σχέδιο, αυτός ο ίδιος το... οραματίστηκε είναι ο γιος ιμάμη με το όνομα Χαλίντ Σεϊχ Μωχάμεντ, Πακιστανός, γεννηθείς το 1965 και μεγαλωμένος στο Κουβέιτ.

Ο κόσμος γνώρισε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, τον αρχηγό της Αλ Κάιντα. Ελάχιστα έγιναν γνωστά για τον απόφοιτο γεωπονικής σχολής της αμερικάνικης πολιτείας Βόρεια Καρολίνα. Χρειάστηκε για εννέα χρόνια να κάνει έρευνα ειδικά γι' αυτόν, τον φυλακισμένο στο Γκουαντάναμο, ένας δημοσιογράφος και να γίνει φίρμα ο Χαλίντ Σεϊχ Μωχάμεντ.

Να, οι δηλώσεις του Χ.Σ.Μ. μετά το τρομοκρατικό κτύπημα στο Παρίσι, την πολύνεκρη τζιχαντική σφαγή, στις 13 Νοεμβρίου 2015: «Ο πόλεμος ξεκίνησε από τον Αδάμ, όταν ο Κάιν σκότωσε τον Άβελ. Ο πόλεμος συνεχίζεται μέχρι σήμερα και δεν θα σταματήσει ποτέ. Η επίθεση με τα αεροπλάνα στους Δίδυμους Πύργους είχε στόχο το θάνατο όσων περισσότερων και να δεχθεί ένα μεγάλο χαστούκι η Αμερική στο έδαφός της. Εγώ την έκανα τη δουλειά, εγώ έδωσα όλες τις οδηγίες. Λυπάμαι που σκοτώθηκε τόσος κόσμος, μάλιστα και παιδιά. Η γλώσσα, όμως, του πολέμου είναι τα θύματα. Οι Αμερικανοί τι έστελναν στο Ιράκ, τριαντάφυλλα ή μπόμπες;...».
 
Με αφορμή την ''17 Νοέμβρη'' μιλάμε σήμερα για την τρομοκρατία. Γιατί, αφήνουμε απ' έξω τη βία και την τρομοκρατία που σε κάθε ευκαιρία χρησιμοποιούν και οργανώσεις, κρατικές και όχι, που δεν είναι... αναρχικές, αντιεξουσιαστικές, δεν χρειάζονται να φοράνε κουκούλες και παραπλανητικά ονόματα (φώτο).

Ο Αδάμ, ο άνδρας εκφράζει τη βία. Η Εύα, η γυναίκα παραπέμπει στο γαμήσι. Οι σοφοί όλων των αιώνων συμφωνούν ότι δύο είναι τα κυρίαρχα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την ανθρώπινη παρουσία στον πλανήτη. Πρώτα η βία, μετά το σεξ. Όλα τα άλλα ακολουθούν. Η τρομοκρατία, λοιπόν, έχει πατέρα τον πρωτόπλαστο Αδάμ.

Διαβαστε ακομα:

Ο ΤΖΟΓΟΣ ΠΗΡΕ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ