Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΔΕΝ ΣΚΟΡΑΡΕΙ ΣΕ ΑΔΕΙΟ ΤΕΡΜΑ

 
Η μαγκιά, έτσι τη λέω την «εξυπνάδα», είναι να έρθεις σε επαφή με το ωραίο.

Η μαγκιά, και δεν την λέω «σωστή κίνηση» για να με διαβάσεις και το παρακάτω, είναι να σ’ ακουμπήσει το μεγάλο, το ακριβό, όχι το τιποτένιο, όχι το φτηνό.

Η μαγκιά, πιο σωστά η πονηρή σκέψη να σε καταφέρω στα νερά μου, κύριε μαλάκα, που πρόλαβες να γίνεις μαλάκας εβδόμου βαθμού, πριν ακόμα αρχίσεις να αυνανίζεσαι, λέω ότι η μαγκιά είναι να ασχολείσαι με τον εαυτό σου, όχι να παραδίνεσαι στο εύκολο.

Υπάρχουν δέκα παγκόσμιες ταινίες στο σινεμά. Οι καλύτερες από καταβολής. Τις γνωρίζεις; Τις έχεις δει; Αν όχι απειλείσαι να κάνεις κολύμπι στη λίμνη των κοπράνων.

Υπάρχουν 1.500 θεατρικά έργα, και δικαίως θεωρούνται αριστουργήματα. Τα δέκα, τουλάχιστον, από τα αριστουργήματα των αριστουργημάτων, ξέρεις ποια είναι; Τα έχεις βιώσει στη σκηνή; Αν όχι εύκολα βυθίζεσαι μέχρι το λαιμό στον ωκεανό βιομηχανικών απόβλητων.

Τις μεγαλύτερες σκέψεις ο άνθρωπος τις είπε μέσα από τη μουσική, όχι τη φιλοσοφία, τη λογοτεχνία, την κοινωνιολογία. Αν ακούσεις τα δέκα κορυφαία μουσικά έργα όλων των εποχών, είνι σίγουρο, και είναι υπόσχεση αυτή, προσωπική, ότι θα έρθεις πολύ κοντά στον εαυτό σου.

Αυτό είναι. Έχω ανάγκη να σκοράρω, αυτό σημαίνει. Να πλησιάσεις αυτό που είσαι, κύριε μαλάκα, όχι να απομακρύνεσαι από τον εαυτό σου.
Διαβαστε ακομα:

ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ