ΤΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΟΥΣΤΑΚΙ

 
Σπάνιο να δεις ποδοσφαιριστή με... μουστάκι. Με μούσι πολλούς, και με γένεια. Ακόμα μαλλιά περίεργα χτενισμένα, ινδιάνικα, καννιβαλικά, τσιγγάνικα, πεζοναυτικά, τατάρικα, διάφορα. Τι να «σημαίνει» το βαρβάτο, το βαρύ ελληνικό, στυλ οθωμανικό μουστάκι του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου;


Δεν το συζητάμε ότι ο άνδρας όταν αφήνει τρίχες γενικώς, έτσι κι αλλοιώς, στο πρόσωπο ή στο κεφάλι, υποτίθεται πως στέλνει ένα «μήνυμα» στην κοινωνία. Το λένε οι ειδικοί. Ναι, υπάρχουν και τέτοιοι που έχουν μελετήσει το θέμα.

Σοβαρός, ψηλός, αδύνατος ο Χριστοδουλόπουλος και κυκλοφορεί με μουστάκι ανδροπρεπές, που παραπέμπει σε λαχαναγορά και Δραπετσώνα. Δεν του πάει ούτε το ζωγραφιστό, το καλλιτεχνικό μουστάκι, ούτε το παχύ το δικό του, το σερέτικο.


-Αν είσαι φίνος μάγκας,
Που ‘ν’ τα μπεγλέρια σου
Αν είσαι και σερέτης,
Που ‘ν’ τα μαχαίρια σου

-Ο Αντώνης ο βαρκάρης ο σερέτης
Έπαψε να ζει ρεμπέτης

Τη δεκαετία του ’90 έγινε της μόδας το... παλιομοδίτικο μουστάκι, όχι το σοφιστικέ, το αινιγματικό. Η μουστάκα. Τη «φορούσαν» τύποι εκκεντρικοί, μηχανόβιοι, ομοφυλόφιλοι κι όσοι αξιολύπητοι στην πραγματικότητα προσπαθούσαν να κερδίσουν την προσοχή. Καμία σχέση με τους άπλυτους χίπυς, το μουστάκι των οποίων, όπως τα γένεια και το μακρύ μαλλί, ήταν εκδήλωση απελευθέρωσης και αντισυμβατικότητας.

Βλέπεις σήμερα κάποιον με μουστάκι. Δεν υπάρχει επάνω του κάτι άλλο ακραίο και περίεργο, Προβληματίζεσαι, όμως. Τι να κρύβεται, αν κρύβεται, στον χαρακτήρα του με το μουστάκι. Τι να θέλει να «δείξει». Πιθανόν τίποτα μ’ αυτό το trend, που του χαλάει (;) το look.

Διαβαστε ακομα:

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΙΚΗΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΤΗ ΓΗ