ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΟΥΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ ΛΕΧΡΙΤΕΣ

 
Λίγα πράγματα ήξερε ο έξω κόσμος για την ελληνική αντίσταση στον Γερμανό του Χίτλερ. Στη χιτλερική Γερμανία, που μεταπολεμικά κάνει προσπάθειες να ξεφύγει από το παρελθόν της. Να πείσει όλο τον κόσμο ότι η Γερμανία δεν είναι αιώνια, δεν είναι αυτή που ξέραμε προ και επί Χίτλερ. 
Με το έργο ζωής του Διονύση Χαριτόπουλου, για τον ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ, ελπίζουμε να γίνει σε κάποιο βαθμό γνωστή η άγνωστη αυτή σελίδα της ευρωπαϊκής Ιστορίας. Το ελληνικό αντάρτικο. Το βιβλίο, ό,τι πιο καθαρό σχετικά με την οργανωμένη δουλειά στα ελληνικά βουνά, είναι πλέον διαθέσιμο στα βιβλιοπωλεία του Λονδίνου  και της Νέας Υόρκης.
Από συνέντευξη του Χαριτόπουλου στον Δημήτρη Μανιάτη και την εφημερίδα Τα Νέα δυο μόνο λόγια του συγγραφέα Διονύση Χαριτόπουλου:
--   Η πατρίδα είναι η πρώτη σταθερή στη ζωή κάθε ανθρώπου. Είτε είσαι  Άγγλος, Γάλλος, Ισπανός, δεν γίνεται να την αγνοείς. Κάτι ξέρει ο Μπακούνιν που γράφει; ''Οι λαϊκές μάζες όλων των χωρών αγαπούν βαθειά την πατρίδα τους. Αυτό είναι μια φυσική, πραγματική αγάπη. Ο πατριωτισμός του λαού δεν είναι ιδέα, αλλά γεγονός''. Δεν μπορώ, λοιπόν, να πάψω να ενδιαφέρομαι για τη χώρα μου, από το φόβο μήπως κάποιος ανεγκέφαλος με ταυτίσει με τους ακροδεξιούς λεχρίτες. Στην αναζήτηση της ελληνικότητας συγγενεύω με τη Γενιά του '30. 
Διαβαστε ακομα:

ΔΕΝ ΜΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ