ΚΛΑΣΙΚΗ, ΑΘΑΝΑΤΗ Η ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ

 
Θα περάσουν χρόνια για να ξεχαστεί η Αλίκη, η εθνική μας σταρ. Το πρώτο εθνικό προϊόν, το πρώτο με ταυτότητα εθνική πρόσωπο που αποκτήσαμε μετά τον πόλεμο. Μετά ακολούθησαν ένα σωρό άλλα για πέταμα "εθνικά" αποκτήματα.

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη είναι πρόσωπο μυθικό. Μέσα στην πεντάδα των Ελλήνων που έτσι ή, αλλοιώς εκφράζουν τον Μικρό και τον Μέγα Έλληνα της μεταπολεμικής Ελλάδος. Τα άλλα πρόσωπα είναι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης. Ποιος άλλος, μας αρέσει ή όχι; Ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Νίκος Ξανθόπουλος, ποιος;

Δεν μιλάμε για ποιότητα. Ούτε για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Μιλάμε για πρόσωπα, όχι για άτομα, που διείσδυσαν βαθειά στην καθημερινότητα του μέσου Έλληνα. Αυτοί είναι οι πέντε με την υψηλή αναγνωρισιμότητα ακόμα και σε Έλληνες οι οποίοι δεν ήξεραν τι είναι τηλεόραση, δεν έχουν πάει ποτέ σινεμά, επειδή ζούσαν σε ορεινά χωριά, σε στάνες, αποκομμένοι από την κοινωνία.

Η Βουγιουκλάκη γεννήθηκε στο Μαρούσι στις 20 Ιουλίου 1934 και πέθανε στο νοσοκομείο το 1996, σα σήμερα 23 Ιουλίου. Ο μακαρίτης Ζάχος Χατζηφωτίου, είχε πει "Η Βουγιουκλάκη δεν ήταν καλό κορίτσι και η καλή ήταν το αντίπαλο δέος, η Τζένη Καρέζη'', με την οποία είχε παντρευτεί ο κοσμικογράφος. Και ότι η φιλία των δύο κοριτσιών επηρεάζονταν από τα εισιτήρια που κόβανε στο θέατρο η κάθε μία. Άλλοτε είχανε καλές σχέσεις, άλλοτε ήταν τσακωμένες.
Ποιος ασχολείται με την όποια αλήθεια  του χαρακτήρα της. Η Αλίκη είναι αυτή που είναι, ό,τι κι αν πεις πουλάει. Ας είναι πεθαμένη χρόνια. Δεν συγκρίνεται με πατσαβούρες πρωτοσέλιδες και ηθοποιήνες ψευτοσήριαλ. Η Βουγιουκλάκη είναι κλασική. Αθάνατη. Κοριτσάκι και στα 60 της. Και στο σινεμά σε ρόλους πάντα αθώους, ούτε υποψία σεξουαλικότητας και στις πιο ερωτικές ταινίες.
Διαβαστε ακομα:

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΝΑΨΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΠΡΙΝ ΞΑΠΛΩΣΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ...