ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ Η, ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ

Πηγή: INTIME
 

Την Ιστορία της ΑΕΚ την έγραψαν 30 δημοσιογράφοι. Αεκτζήδες δημοσιογράφοι. Οπαδοί. Ήταν επόμενο η ΑΕΚ να απευθυνθεί, για το βιβλίο “90 χρόνια ΑΕΚ” στους επαγγελματίες που αγαπάνε την ομάδα, που την ζούνε από κοντά, περισσότερο από κάθε άλλον.

Μιλάμε, όμως, για την Ιστορία, καμμία σχέση με δημοσιογραφία. Η Ιστορία είναι επιστήμη. Είναι ειδικότητα με τις δικές της απαιτήσεις. Η Ιστορία αντέχει, όσο αντέχει διαχρονικά, διότι έχει γραφτεί με αντικειμενικότητα. Και δεν απευθύνεται στον οπαδό, στον πατριώτη, στον ιδεολόγο, στον όποιον έχει φορέσει μια πανοπλία χωρίς να επικοινωνεί με το Χθες και το Σήμερα.

Τι σημαίνει οπαδικός δημοσιογράφος; Μεγάλη υπόθεση. Ένας δημοσιογράφος που απροκάλυπτα δηλώνει οπαδός της ομάδας του μπορεί να πετύχει και τα δύο. Να προσδώσει ποιότητα στη σχέση με την αγαπημένη του ομάδα στον ανώνυμο οπαδό. Όπως, από την άλλη, ο δημοσιογράφος-οπαδός να υποταχθεί στους ρεζίληδες κάφρους της ομάδας. Να τους δικαιολογεί, να τους επαινεί, να τους θεωρεί αναγκαίους, ότι αυτοί είναι η ψυχή της ομάδας.

Ένας δημοσιογράφος-οπαδός για να εξελιχθεί σε άξιο να αναφέρεται ως υπόδειγμα χρειάζεται, πέρα από το ήθος, να είναι φορτωμένος με γνώσεις και θέσεις γύρω από τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο. Πόσοι, αλήθεια, από τους συλλογικούς δημοσιογράφους τιμούν με τη δουλειά τους την ομάδα τους;

Διαβάστε ακόμα:

Η φανέλλα ΑΕΚ πλούτισε την ψυχή τους