Ο ΣΑΜΑΤΑΣ ΣΤΟ ΠΑΟΚ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Πηγή: INTIME
 

Ανέβα στο ρετιρέ, στον 6ο, τον 8ο  όροφο και ρίξε από τόσο υψηλά ένα τελάρο τομάτες, όλες μαζύ. Μια τέτοια ρίψη τι θόρυβο να κάνει; Τίποτα. Από το ίδιο σημείο πέτα ένα βαρέλι κρασί, λάδι, νερό, ό,τι θες. Ο χαμός! Θα τρομάξουν από επτά τετράγωνα. Τι συμβαίνει; Ο Ολυμπιακός κάνει σαματά.

Το ίδιο και ο Παναθηναϊκός. Η ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ. Ο Άρης. Γιατί; Έχουν κόσμο. Κι άμα έχεις κόσμο δεν καταλαβαίνεις τίποτα. Λες ό,τι θες. Είσαι υπεράνω του νόμου.

Ακόμα δυο ματσάκια σήμερα για τα play – off. Τι περιμένεις σαν εφημερίδα; Όχι βέβαια να παίξουν καλό ποδόσφαιρο. Δεν είναι άλλωστε αυτό το ζητούμενο για τον κόσμο. Μήπως να κερδίσει ο καλύτερος; Ούτε αυτό συγκινεί το πόπολο. Τότε, τι; Να κερδίσει η ομαδάρα μας.

Αυτό περιμένουν τα μήντια. Να μιλήσουν με τα καλύτερα λόγια για τον νικητή που έχει όγκο οπαδών. Επειδή αυτό είναι που γουστάρει ο κόσμος εκείνης της ομάδας που θα νικήσει. Έστω και χωρίς να παίξει καλή μπάλλα η ομαδάρα. Κανένα πρόβλημα. Εκεί θα κολλήσουμε; Κάργα η φαρέτρα στο σότο. Στο μπαλαμούτι. Θα γράψουν για τη ψυχή της ομάδας, ότι έπαιξε ψυχωμένα. Ότι πήρε αυτό που ήθελε.

Κι αν χάσει σήμερα, αν δεν κερδίσει η μεγάλη ομάδα, είπαμε. Δεν είπαμε; Κανένα πρόβλημα. Πάλι θα παίξει το παραμύθι. Ότι τίποτα δεν χάθηκε. Ψηλά το κεφάλι.

Αστέρας – ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός – Ατρόμητος σήμερα. Με ποιον είναι τα μήντια, συλλογικά κι όχι; Με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό. Σπάσιμο να κερδίσουν Αστέρας και Ατρόμητος. Κλέβουν το ψωμί από τις εφημερίδες. Το επιθυμητό είναι να κερδίσουν οι ομάδες με κόσμο.
Έτσι που λες. ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός θα παίξουν, οι Αστέρας – Ατρόμητος δεν παίζουν. Αν, δηλαδή, κερδίσουν Ατρόμητος και Αστέρας οι εφημερίδες δεν θα γράψουν κάτι τέτοιο. Θα γράψουν ότι έχασαν Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ.

Ποιος ασχολείται με τις ομάδες με λίγο κόσμο. Με τα κόμματα με λίγο κόσμο. Με τις εκπομπές με χαμηλή τηλεθέαση.

Διαβάστε ακόμα:

Ο κερατάς νταβατζής της Ρωσίδας