ΚΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΣΑΒΟΥΡΑ ΤΟΥ

 

Ο Ολυμπιακός γιατί προσπαθεί να προπορεύεται στο πρωτάθλημα; Φοβερά πράγματα. Φτηνά πράγματα. Την απάντηση δίνουν οι εφημερίδες που απευθύνονται στους γάβρους. Μη λησμονούμε το ερώτημα που θέτω στην αρχή. Γιατί ο Ολυμπιακός θέλει το πρωτάθλημα, γιατί το ξαναθέλει.

Λοιπόν. Δεν είναι η χαρά της πρωτιάς. Στα παπάρια μας αυτό. Ούτε είναι η ικανοποίηση ότι έχουμε την καλύτερη ομάδα. Στα παπάρια μας κι αυτό. Στο φινάλε οπαδοί είμαστε και οφείλουμε να μην ασχολούμεθα με την δική μας ομάδα, αλλά με τον αντίπαλο, με τους αντιπάλους.

“Θα φάνε τα μούτρα τους” γράφει πρωτοσέλιδα η μία γάβρικη εφημερίδα. “Θα βλέπετε την πλάτη μας” η άλλη. Δύο οι παρατηρήσεις. Οι εφημερίδες δεν απευθύνονται σ' όλους τους γάβρους. Δεν είναι όλοι οι οπαδοί του Ολυμπιακού για τέτοια ξευτύλα.

Η δεύτερη παρατήρηση. Την ίδια πρωτοσέλιδη συμπεριφορά, ΑΚΡΙΒΩΣ την ίδια θα είχαν οι εφημερίδες του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού αν η δική τους ομάδα προηγούνταν στο πρωτάθλημα. Οπαδούς σαβούρα έχουν όλες οι ομάδες. Και το κοινό, το αγοραστικό και αναγνωστικό, των οπαδικών εφημερίδων είναι κατά βάσιν σαβούρα.

Διαβάστε ακόμα:

Διαιτητές κάτω από τη σκιά του Ολυμπιακού