ΗΓΕΤΕΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΝ ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΠΑΛΑΦΑ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Ήταν λάθος του αντιπροέδρου της Βουλής Γιάννη Μπαλάφα που έσπευσε να επανορθώσει τη φράση «...που είναι αυτή η βρώμα» την οποία είπε για τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Οδ.
Κωνσταντινόπουλο.

Έχει αποδειχθεί ότι τα ...γαλλικά και οι αναξιοπρεπείς συζητήσεις μάλλον καλό παρά κακό κάνουν στα θύματα του ανοικτού μικροφώνου. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για πολιτικά πρόσωπα. Πριν από χρόνια η υφήλιος έγινε αυτήκοος μάρτυρας μιας εμπιστευτικής, κατά τα άλλα στιχομυθίας ανάμεσα στους Ομπάμα και Σαρκοζί για τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Οι δύο ηγέτες έπεσαν θύματα του ανοιχτού μικροφώνου πριν από την έναρξη κοινής συνέντευξης

Σαρκοζί: «Είναι μεγάλος ψεύτης. Δεν τον αντέχω, τον έχω βαρεθεί».

Ομπάμα: «Εσύ τον έχεις βαρεθεί, όμως εγώ τον υφίσταμαι κάθε μέρα»

Θύμα ανοιχτού μικροφώνου έγινε προ εξαμήνου και ο Τζον Κέρι, όταν επιχείρησε να σχολιάσει το θάνατο Ισραηλινών στρατιωτών. «Ελπίζω ότι δεν θα θεωρήσουν το συμβάν αυτό ως πρόκληση για να κάνουν περισσότερα».

Αλλά και ο Ντέιβιντ Κάμερον εξετέθη, μιλώντας εμπιστευτικά στον δήμαρχο της Νέας Υόρκης χωρίς να αντιληφθεί το τηλεοπτικό συνεργείο που τους ακολουθούσε. Ο Βρετανός πρωθυπουργός έλεγε ότι η βασίλισσα Ελισάβετ «...γουργούρισε σαν γάτα που απολαμβάνει τα χάδια», όταν της ανακοίνωσε τηλεφωνικά το «όχι» των Σκωτσέζων στην ανεξαρτησία τους.

Σπανίως οι γκαφατζήδες πολιτικοί επανορθώνουν. Έχει διαπιστωθεί ότι η γκάφα τούς κάνει πιο ανθρώπινους, προσόν που οι ψηφοφόροι εκτιμούν ιδιαίτερα.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί θέλει η Γιάννα να πάρει κανάλι