ΚΟΛΛΗΤΗΛΙΚΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΨΥΧΑΡΗ

 

Η εφημερίδα Εστία πουλάει χίλια φύλλα την ημέρα. Και λοιπόν; Έχει μεγαλύτερη πολιτική επιρροή η εν λόγω ιστορική και... περίεργη καθημερινή εφημερίδα από άλλες δέκα μαζί. Κι αν είσαι πρωθυπουργός και αρχηγός κόμματος και δεν αντιλαμβάνεσαι την επικοινωνιακή δυναμική της Εστίας, αυτό σημαίνει ότι δεν ξέρεις την δουλειά σου.

Τα Νέα σήμερα δεν πουλάνε 200.000 φύλλα όπως κάποτε, αλλά μόνον 20.000. Ίσως και λιγώτερα. Και λοιπόν; Τα Νέα είναι πάντα τα Νέα. Με αναγνώστες opinion maker. Με αναγνώστες που στην κοινωνία φτιάχνουν «κλίμα» εχθρικό ή ευνοϊκό για την κυβέρνηση, για την αντιπολίτευση.

Ο Σταύρος Ψυχάρης, παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας του, παραμένει δημοσιογραφάρα. Το αφεντικό του ΔΟΛ. Τι θα πει δημοσιογραφάρα; Γράφει κείμενο που μόνο ντούκου δεν περνάει. Και το συνοδεύει μια συγκεκριμένη φωτογραφία που τον πολιτικό τον κάνει ανά κατά διά. Να ζαλίζεται και καθιστός.

Δεν υπάρχει πρωθυπουργός στη Ελλάδα να μη αποζητάει νταραβέρι με το αφεντικό του ΔΟΛ. Τον μακαρίτη Χρήστο Λαμπράκη, τον 72χρονο σήμερα Σταύρο Ψυχάρη. Μιλάμε για ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ νιτερέσο, όχι κομματικό, όχι κυβερνητικό. Δεν μπορούσε να είναι εξαίρεση ο Τσίπρας. Που «εκτός έδρας», σε «ουδέτερο» έδαφος είχε συναντηθεί με δική του πρωτοβουλία 3-4 φορές με τον Ψυχάρη. Τον «παίκτη» Ψυχάρη.

Ο σοβαρός παίκτης δεν ζητάει. Γνωρίζει τη δύναμη του. Ότι ο άλλος, ο πρωθυπουργός ντε, τον έχει ανάγκη. Ο παίκτης, λοιπόν, «ακούει». Τι του προτείνει ο άλλος.

Οργανωμένος, στο ΚΚΕ ο πατέρας του Ψυχάρη, στελεχάρα. Και η μάνα του αδελφή του περιβόητου Κώστα Λουλέ, άλλη στελεχάρα του ΚΚΕ. Κι αυτός, ο Σταύρος Ψυχάρης, ξεκίνησε δημοσιογραφία από την απογευματινή «Αυγή», την «Δημοκρατική Αλλαγή» της ΕΔΑ, προχουντικά του κρυφόκουκουε.

Διαβάστε ακόμα:

Μπαμπάδες κατά τύχη