ΓΙΑΤΙ… ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΒΑΞΕΒΑΝΗ-ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ

 

Ο εργολάβος Καλογρίτσας είναι ο εκδότης. Αυτός, δηλαδή, που βάζει τα λεφτά. Ο επιχειρηματίας- εκδότης. Όχι ο εκδότης- δημοσιογράφος. Αυτός που διευθύνει την εφημερίδα.

Επιχείρηση είναι η εφημερίδα. Ανώνυμη εταιρεία. Μπίζνα κανονική. Με έξοδα και έσοδα.

Ξεκίνησε το «δίδυμο» Καλογρίτσας-Βαξεβάνης, με εβδομαδιάτικο φύλλο και την προοπτική, όσο γίνεται πιο σύντομα, να εκδώσουν και καθημερινή εφημερίδα. Φιλοκυβερνητική, βέβαια. Εναντίον της ΝΔ και των άλλων κομμάτων. Επειδή ο επιχειρηματίας Καλογρίτσας και ο δημοσιογράφος Βαξεβάνης έχουν πολιτικά, κομματικά ιδεώδη. Τους ενδιαφέρει το καλύτερο για τον τόπο.

Και τσάκισε η δουλειά. Χωρίσανε. Γιατί; Επειδή ο Βαξεβάνης είναι αντικειμενικός κι όχι γιατί κάνει δικό του, προσωπικό παιχνίδι, βαράει τούτον τον υπουργό, τον άλλον κυβερνητικό παράγοντα. Αντικειμενικός είναι και ο Καλογρίτσας, κι αυτός δεν κάνει προσωπικό παιχνίδι.

- Μη βαράς τον τάδε υπουργό, λέει ο Καλογρίτσας στον Βαξεβάνη. Είναι υπουργός έντιμος και συνεπής στις αρχές του Σύριζα.

Ο Βαξεβάνης έχει άλλη γνώμη. Οι θιγμένοι από την δημοσιογραφική κριτική και ηθική του Βαξεβάνη, ζητάνε να τον «μαζέψει» ο Καλογρίτσας. Ο όποιος, όταν δεν κατάφερε να πείσει τον δημοσιογράφο, για να μη χαλάσει τις σχέσεις του, όχι τις μπίζνες του, με τον υπουργό, με τους υπουργούς, πήρε διαζύγιο από τον Βαξεβάνη. Έτσι, για να μη χρεώνεται τις δημοσιογραφικές αιχμές του δημοσιογράφου και συνεταίρου του ο Καλογρίτσας αποχώρησε της εφημερίδας Documento.

 

Διαβάστε ακόμα:

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ, ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΟΥΣ