ΠΟΙΟ SURVIVOR, ΑΛΕΠΟΥΔΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΑΡΟΥΡΑΙΟΥΣ

 

Έπειτα από δύο χρόνια εθνολαϊκισμού οι Έλληνες ωρίμασαν ως λαός, γι’ αυτό και αφότου άρχισε το «Survivor» αγοράζουν εκατό φορές περισσότερες καρύδες, βάσει έρευνας, διότι βλέπουν τους παίκτες να τρώνε αυτό το τροπικό φρούτο.

Αν έτρωγε ο Σπαλιάρος φίδια με ρύζι νυχάκι, είναι βέβαιο πώς και οι Έλληνες θα ορμούσαν στις πλαγιές, στα βουνά και στα λαγκάδια και δεν θα άφηναν ερπετό για ερπετό ζωντανό, σαύρα για σαύρα, οχιά για οχιά και δεν θα επιβίωνε λαφιάτης ούτε καν για διαιώνιση του είδους.

Ειδικά στο όρος Χορτιάτης της Θεσσαλονίκης, όπου ενδημεί η οθωμανική οχιά και το σπάνιο είδος της σαύρας που φέρει το επιστημονικό όνομα Stelio- Stelio (καμία σχέση με τον Καζαντζίδη) θα προέκυπτε οικολογική καταστροφή, εφόσον οι οχιές εξοντώνουν τους αρουραίους των αγρών.Kαι, εάν μειωθεί ο αριθμός τους, τότε οι ποντίκαροι - κατσαπλιάδες θα υπερπολλαπλασιαστούν , με αποτέλεσμα την καταστροφή των δημητριακών.

Όπως έγινε παλιότερα όταν εξοντώθηκαν στον Νομό Θεσσαλονίκη οι αλεπούδες, οι οποίες επίσης θεωρούν τους αρουραίους κατ’ εξοχήν εκλεκτό έδεσμα, τρώγοντας η καθεμία περί τους 2.000 ετησίως σε στυλ σούσι, οπότε χιλιαπλασιάστηκαν οι ποντικοί. Ο νόμος σε έναν χρόνo κηρύχθηκε αρουραιόπληκτος και η νομαρχία αναγκάστηκε να μπάσει αλεπούδες έξωθεν για να ισορροπήσει το οικοσύστημα - όπως περίπου κάνουμε εμείς με την εισαγωγή της τρόικας…

TO KEIMENO είναι απόσπασμα άρθρου του συγγραφέα ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΚΑΜΠΑΡΔΩΝΗ στην εφημερίδα Τα Νέα και αφιερώνεται από τον αποδυτηριάκια στους ''αγωνιστές'' του Survivor Νο 2, που κάνει πρεμιέρα σήμερα, και στους τηλεθεατές του σκάι.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ