ΜΑΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ, ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

 

Είναι γεγονός. Το champions league έχει πλέον το δικό του χώρο στην Ελλάδα. Έχει κερδίσει το ενδιαφέρον των ποδοσφαιροφίλων στην χώρα μας. Άσχετα, αν μία ελληνική ομάδα έχει ή δεν έχει παρουσία στην σπουδαιότερη διοργάνωση του πλανήτη, όχι απλά της Ευρώπης.

Είδα προχθές φωτογραφία πρωτοσέλιδη, παρακαλώ, σε οπαδική εφημερίδα, από το παιχνίδι Λίβερπουλ- Νάπολι 1-0. Από που και ως που αθλητική εφημερίδα που δεν βλέπει μπροστά της τίποτα εκτός από την καθημερινότητα της ομαδάρας της, να προβάλει το ματς δύο άσχετων ευρωπαϊκών κλαμπ.

Παγκόσμιος πόλεμος να ξεσπάσει. Οι πόλοι της γης να τουμπάρουν. Όλος ο πληθυσμός του Ιρακ και της Συρίας να μπουκάρει στην Ελλάδα. Η εφημερίδα του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ ή του ΠΑΟΚ, θα γράφουν για τον παικταρά που… θα πάρουν στις μεταγραφές. Η, αν είναι έτοιμος να παίξει την Κυριακή ο παικτάκος τάδε.

Γεγονός, λοιπόν. Μειώνεται σταθερά το ενδιαφέρον για το ελληνικό ποδόσφαιρο από τη μία, και από την άλλη όλο και περισσότερο ο κόσμος ενδιαφέρεται για την δράση στο champions league . Και όσο το κωλοπρωτάθλημα στην Ελλάδα παραμένει στο ίδιο πλάνο της μιζέριας και της διαιτητικής δυστυχίας, τόσο θα προκαλούν την προσοχή περισσότερο οι ματσάρες της Ευρώπης.

Θα γίνουμε περισσότερο Ευρωπαίοι, χωρίς να είμαστε… Ευρώπη.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΠΑΟΚ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟ… ΝΟΗΜΑ