MEDIA ARE NOT UGLY SAYS AMANDA

 

Και μυαλό σκνίπας να έχει κάποιος αντιλαμβάνεται ότι βιώνουμε εποχή απόλυτης παρακμής σ’ αυτό που λέγεται κοινωνία. Ένας από τους θεμέλιους λίθους της κοινωνίας, που όχι μονάχα την στηρίζουν αλλά και την εκφράζουν, θεωρείται πως είναι τα ΜΜΕ. Οι πάντες τα λαμβάνουν υπ' όψιν. Ουδείς τα αγνοεί, τα υποβαθμίζει έστω. Ακόμα κι αυτοί που έχουν επιφυλάξεις για το πόσο χολερικά επηρεάζουν τα μήντια, τα χρησιμοποιούν με τον τρόπο τους. Από την άλλη, ποια να 'ναι η κοινωνία χωρίς μέσα επικοινωνίας; Είναι μία κοινωνία κουτσή. Λειψή. Σε μεγάλο βαθμό αδύναμη να λειτουργήσει, ακριβώς επειδή θα απουσιάζει η ενημέρωση, η πληροφόρηση, η επικοινωνία.


Μιλάμε για κοινωνία και ΜΜΕ. Αυτά πάνε μαζί. ΜΜΕ και κοινωνία. Δεν τα ξεχωρίζεις. Αυτή η κοινωνία έχει αυτά τα μέσα. Αυτά τα μέσα εκφράζουν αυτή την κοινωνία. Μη στρέφουμε το πρόσωπο στην πραγματικότητα. Και επειδή σήμερα περισσότερο από ποτέ λειτουργεί αυτό που λέγεται παγκοσμιοποίηση, το λες και διεθνοποίηση, η μαλακία που χαρακτηρίζει την μαλακισμένη κοινωνία, σου λέει καλημέρα και στη σοβαρή κοινωνία.

Η δουλειά έφτασε στο απίστευτο, για τα δεδομένα πριν μόλις ένα αιώνα, σημείο. Ένα τσουλί, ένα τίποτα, που δεν έκανε κάτι στη ζωή της σαν ηθοποιός, σα σχεδιάστρια μόδας, ένα ασήμαντο πράμα, εκτός χάρτη των celebrities, γράφει ένα tweet και γίνεται θέμα. Τι είναι αυτό; Ένα tweet προκαλεί το χαμό στα social media. Φοβερά πράγματα. Δεν μιλάμε για μεμονωμένο περιστατικό, μιλάμε για... θεσμό.

Ανώνυμος, ένας χάλιας, κάποιος πίτουρας, που πιθανόν για πάρτη να ντρέπεται ο πατέρας του, τι ρεζιλίκι πράμα γέννησα, γράφει κάτι για τον Τραμπ ή τον Τσίπρα και τον Μακρόν, και επιτόπου αντιμετωπίζεται ως γεγονός πολιτικό, κοινωνικό. Γιατί δεν αδιαφορούν τα ΜΜΕ γι’ αυτό που έγραψε, ό,τι κι αν ήταν αυτό, ο άγνωστος σχολιαστής επωνύμων; Επειδή τα ΜΜΕ που εκφράζουν τον πολτό βρήκαν νόστιμο το tweet. Πιασάρικο. Ευπώλητο. Τσιμπητό. Ότι θα τσιμπήσει, ότι θα αρέσει, ότι θα πουλήσει.

Μια tweetισσα, κάποια Amanda Bynes (φώτο), ξανθιά, με ένα τολμηρό εσώρουχο που το φορούσε για ρούχο την συνέλαβαν μεθυσμένη. Είχε απευθυνθεί στον πρόεδρο των ΗΠΑ και του ζητούσε μια χάρη. Της απάντησαν ότι δεν γίνεται δεκτό τα αίτημα σου κι αυτή για να εκδικηθεί τον πλανητάρχη έγραψε το tweet, ότι ''ο πρόεδρος και η γυναίκα του είναι άσχημοι''. Ο πρόεδρος δεν έκανε τη χάρη στο κορίτσι, της έκαναν την χάρη τα ΜΜΕ που έπαιξαν το tweet της, τη μαλακία της.

Διαβάστε ακόμα:

NAOMI CAMPBELL: ΓΥΜΝΗ (ΕΝΤΕΛΩΣ), ΑΣ 50ΑΡΗΣΕ!