ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ, ΓΡΑΨΕ ΔΥΟ ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ...

 

Με την ΝΔ κατεβαίνουν στις εκλογές 28 δημοσιογράφοι. Μη μετρήσουμε πόσοι με τα άλλα κόμματα. Δεν είναι αυτό το ζήτημα. Κατ' αρχήν δεν είναι δημοσιογράφοι όλοι όσοι... θεωρούνται ή ζούνε υποτίθεται μόνο από τη δημοσιογραφία. Οι περισσότεροι έχουν ξεχάσει ότι υπήρξαν, αν πράγματι υπήρξαν δημοσιογράφοι.

Δημοσιογράφος είναι αυτός που κάνει δημοσιογραφία, είτε έχει ταυτότητα δημοσιογράφου, είτε όχι. Είτε είναι μέλος συνδικαλιστικής οργάνωσης, είτε όχι. Δεν είναι δημοσιογράφος το γραφείο τύπου κόμματος, ΠΑΕ, όποιας άλλης εμπορικής εταιρείας. Επειδή όταν είναι γραφείο τύπου δεν κάνει δημοσιογραφία. Επειδή δεν είναι δημοσιογραφία να παίρνει τηλέφωνο ''συναδέλφους'' του και να τους παρακαλεί να γράφουν καλά λόγια για το κόμμα, για τον πρόεδρο της ΠΑΕ, για μια ανακοίνωση, μια μεταγραφή.

Ο Δημοσιογράφος με δέλτα κεφαλαίο δεν ανήκει σε κανέναν, ούτε στο μπαλαμούτι αυτό που λέγεται λαός. Ο Δημοσιογράφος ανήκει στη δημοσιογραφία. Τι κόλπο είναι αυτό; Ένα λειτούργημα που δεν υπηρετεί τον πουλημένο λαό. Που δεν κάνει τα κέφια κομμάτων, εκκλησίας, τραπεζών, επιχειρήσεων, όσων αντιμετωπίζουν τους πάντες το ίδιο. Τον σκεπτόμενο με τον βλάκα. Τον χρήσιμο με τον άχρηστο. Τον προκομένο με τον τεμπέλη.

Η δουλειά του Δημοσιογράφος με δέλτα κεφαλαίο δεν είναι ρομποτική (φώτο). Και δεν είναι ίδια μ' εκείνη του πολιτικού, του μητροπολίτη, του τραπεζίτη, του βιομήχανου, του δικαστή. Αυτός που καλείται στα κανάλια να μιλήσει ως δημοσιογράφος και μιλάει σαν τον Κουμουτσάκο ή τον Σκουρλέτη είναι η ντροπή της δημοσιογραφίας. Άσχετο αν τον αποδέχονται ως... δημοσιογράφο τα ΜΜΕ, τα κόμματα, ο συνδικαλιστικός του φορέας, αλλά και μεγάλα κομμάτια του κόσμου.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ