ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΣΑΤΣΟΥ

 

Το κόμμα δίνει στη δημοσιότητα ένα κατεβατό για το άλφα θέμα. Το ΜΜΕ γιατί να δημοσιεύσει το κομματικό κείμενο αν αυτό είναι μια μπούρδα και μισή; Δείχνει, πρώτον ασέβεια στους αναγνώστες το μέσο αν καταχωρήσει ανακοίνωση με περιεχόμενο αδιάφορο. Και, δεύτερο, το μέσο δείχνει την ανυπαρξία του.

Τι είναι η εφημερίδα ή το κανάλι; Κάδος απορριμμάτων είναι αν ενεργεί χωρίς αξιολόγηση δημοσιογραφική και κοινωνική. Υπάρχουν οι σοβαρές ειδήσεις και οι πατσαβούρες. Όταν δημοσιεύονται ή εκφωνούνται τα νέα χωρίς ιεράρχηση, η αναγκαία ενημέρωση με την περιττή, τότε το ΜΜΕ είναι ανύπαρκτο. Δεν έχει τη δική του προσωπικότητα, δεν υπηρετεί την πληροφόρηση, απλά χρησιμοποιείται.

Το κόμμα, η κυβέρνηση είναι άλλο πράμα, το μήντιο άλλο πράμα. Άλλη δουλειά και με το δικό της τρόπο κάνει η αστυνομία, η δικαιοσύνη, η εφορία, η κυβέρνηση, η αντιπολίτευση. Καμία σχέση με τη δημοσιογραφία.

Η κρατική τηλεόραση θα δώσει πρώτη είδηση τη μαλακία που θα πει ο κυβερνητικός, δηλαδή ο πρωθυπουργικός εκπρόσωπος. Είτε κυβέρνηση είναι δεξιά, είτε αριστερή. Αυτός είναι ο ορισμός του φασισμού. Και της επαγγελματικής δημοσιογραφίας, που έχει συμπεριφορά τσάτσου. Που βλέπει τον κόσμο με τα μάτια και τα συμφέροντα των κομμάτων.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΙΒΑΝ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΡΟΛΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ