H ΚΑΡΑΞΕΦΤΥΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΝΑΤΣΑΚΗ

 

Αδιαφορώ αν με πουν μανιακό και κολλημένο με τη φτήνεια που χαρακτηρίζει τα ΜΜΕ, ακόμα κι αυτά που δεν θεωρούνται γάμα εθνικής, περιθωριακά, της πατσαβούρας και της χαμηλής αναγνωσιμότητας. Εγώ θα λέω αυτά που με βγάζουν από τα ρούχα μου και με κάνουν να καταριέμαι τον διπλανό μου. Τον αντικρυνό μου.

Δεν είμαι της πλάκας να τα βάζω μόνο με τα μήντια για τη ντροπή τους και να αφήνω στην απ' έξω αυτούς που τους διαβάζουν. Τον γύρω μου και τον απέναντι μου.

Επί του θέματος. Αν διαβάσεις ότι ο υδραυλικός της γειτονιάς, λόγω της ειδικότητας του, σας συμβουλεύει πως θα κάνετε καλύτερα σεξ, ποιο είναι το σχόλιο σας. Ότι ο μανάβης στη γωνία γνωρίζει το μυστικό για να γυμνάζετε καλύτερα τους κοιλιακούς. Ότι ο φαρμακοποιός μέσα στο εμπορικό κέντρο ξέρει πως να φτιάξετε πισίνα στο σπίτι σας. Ότι η οικιακή βοηθός ξέρει πως να αδυνατίσετε, πως να αποφύγετε τον καρκίνο του μαστού, και του προστάτη, να γλυτώσετε τη φαλάκρα.

Ποια είναι η κυρία Μαίρη Συνατσάκη; Η κυρία τίποτα είναι. Μια συμπαθητική κοπέλλα, που παραμένει γλάστρα στην τηλεόραση. Δεν γνωρίζω να έχει κάνει κάτι περισσότερο στη ζωή της. Και, τέλος πάντων, δεν εμφανίζεται ως διατροφολόγος από τα ΜΜΕ, που όμως τολμούν να δημοσιεύουν την πρόταση της για καλύτερη, πιο υγιή διατροφή.

Η κυρία Μαίρη Συνατσάκη δεν φταίει σε τίποτα. Ο καθένας είναι ελεύθερος, χωρίς πτυχία και εμπειρίες, να εκτίθεται ως ειδικός βοτανολόγος, σεξολόγος, διαιτολόγος, αστρολόγος, συνομιλητής του Θεού, πυρηνικός επιστήμων, σουβλατζής, μπογιατζής, μπουζουκσής, ό,τι άλλο έχει ψώνιο. Οι ιστοσελίδες είναι που καραξεφτυλίζονται όταν υιοθετούν και συνιστούν προτάσεις ανθρώπων άσχετων με το αντικείμενο της δουλειάς τους. Η κυρία Μαίρη Συνατσάκη άντε να μας ανοίξει τα μάτια για το πως θα στήνεται μπροστά στην κάμερα όποια επιθυμεί να κάνει καριέρα βοηθός παρουσιάστριας. Όχι σε άσχετα γι' αυτήν θέματα, π.χ. πως θα πρέπει ως γονείς να συμπεριφερόμαστε στα παιδιά μας, στα σκυλιά μας, στη γκόμενα μας.

Διαβάστε ακόμα:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΣΑΤΣΟΥ