Ο ΜΕΓΑΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

 

Γεγονός. Δεν υπάρχει μέρα, ούτε μια μέρα, που τα ΜΜΕ να μη δημοσιεύσουν μια φωτογραφία του πρίγκηπα, λέει, Χάρυ. Τι θα πει πρίγκηπας; Επειδή έτσι τον αποκαλούν γιατί εγώ, και χωρίς να έχω τίποτα με το παλληκάρι, να τον λέω ''πρίγκηπα'' και ''δούκα του Σάξεξ'', λέει. Και τους τελευταίους μήνες, μετά τη γέννηση του γιου του, του Άρτσυ, κάθε μέρα, μα κάθε μέρα τα μέσα μοστράρουν μια φωτογραφία του πρίγκηπα, λέει, με τον Άρτσυ.

Μη βλέπεις τον κόσμο με τα δικά σου μάτια. Αυτή είναι η κουβέντα μου. Αν, λοιπόν, κάνεις το λάθος να κρίνεις τον κοσμάκη με τα δικά σου μέτρα, με τη δική σου σκέψη και αισθητική, τότε θα φορτώνεις από οργή. Το ακόμα πιο δυσάρεστο; Να αρχίσεις να απομακρύνεσαι από το γύρω σου. Να αποστασιοποιείσαι, να φεύγεις μακριά, να ξεκόβεις από τον κόσμο, όπως αυτός αιώνες συνεχίζει να κυκλοφορεί κτυπημένος από τη μαλακία του.

Ανεξήγητο. Κάθε μέρα ο πλανήτης τρώει στη μάπα τον Άρτσυ. Τον επτά μηνών μωρό με το όνομα Archie Harrison Mountbatten-Windsor. Ασφαλώς δεν κρίνω τα μήντια, τα οποία δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από το να ικανοποιούν την περιέργεια ή το ενδιαφέρον του παγκόσμιου κοσμάκη για τον πρίγκηπα Χάρυ, την πριγκήπισσα Μέγκαν και το παιδάκι τους τον Άρτσυ. Να είμαστε δίκαιοι με τα μήντια. Δεν κάνουν καμιά προπαγάνδα υπέρ της βασιλείας, ούτε δημόσιες σχέσεις στην οικογένεια του υιού της μακαρίτισσας Νταϊάνας. Ό,τι κάνουν, μια είναι η αγωνία τους. Να κερδίσουν τον κοσμάκη.

Όλα, τα πάντα όλα, τα ορίζει ο κοσμάκης. Θρησκείες, κόμματα, ιδεολογίες, εμπόριο, ό,τι απευθύνεται στον πολτό. Μη χαθούμε, όμως. Να είμαστε συγκεντρωμένοι.

Τι, γαμώτο μου, είναι αυτό που κρύβεται στη μανία του πολτού να αποζητά τη δόση του, λες είναι πρεζάκι κανονικό, με το τελευταίο ''νέο'' για τον πρίγκηπα Χάρυ ή τον αδελφό του Ουίλιαμ, και τις γυναίκες τους, τα παιδιά τους. Το ανεξήγητο. Ανεξήγητο; Ο μέγας αρχηγός του σύμπαντος, λέω για τον αρχιμαλάκα κοσμάκη, ασχολείται με άτομα που δεν έχουν κάνει τίποτα, μα τίποτα στη ζωή τους, και με τα οποία δεν έχει καμιά σχέση.

Επαναλαμβάνω, χωρίς καμιά πρόθεση συμβουλής. Μη βλέπεις τον κόσμο με τα δικά σου μάτια. Απλά νοιώσε τη δική σου ανωτερότητα πνεύματος και ψυχής και στάσου με αδιαφορία για την αθεράπευτη μαλακία του αλλουνού, των αλλωνών.


Διαβάστε ακόμα:

ΟΝΟΜΑ ΒΑΡΥ, ΟΜΩΣ ΠΑΤΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΡΤ