ΤΟ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ ΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ

 

Είμαι υπέρ του κουτσομπολιού. Αν δεν ψόφαγα για κουτσομπολιό δικαιολογημένα να με χαρακτήριζε κανείς άτομο μονόχνωτο. Ξεκομμένο από τον κόσμο. Αντικοινωνικό. Η επιθυμία, η περιέργεια να μάθω τα πολύ προσωπικά κάποιου άλλου φανερώνει άνθρωπο που θέλει να γνωρίζει τους σφυγμούς της ζωής.

Λένε ότι το reality Big Brother είναι η απόλυτη κουτσομπολίστικη εκπομπή. Εγώ, όμως, ο λάτρης του κουτσομπολιού δεν ξοδεύω ούτε μισό λεπτό από το χρόνο μου γι αυτό το τηλεοπτικό σκουπίδι. Ποιο είναι το κουτσομπολιό της εκπομπής; Το τίποτα. Κουτσομπολιό για τον τίποτα. Για τον κανέναν.

Ποιοι είναι αυτοί που κλείνονται στο σπίτι του Big Brother; Οι ανύπαρκτοι. Οι κύριοι και οι κυρίες που δεν υπάρχουν. Γιατί, λοιπόν, να πάρω μάτι κάποιον άγνωστο, ο οποίος δεν έχει κάνει τίποτα στη ζωή του. Μήπως για να χαζέψω την απαίσια κόμμωση του, τα εμετικά τατουάζ του, την πάμφτηνη γλώσσα του, την αντιπαθητική του φάτσα.
Ένα από τα πολύ καλά μυαλά της εποχής μας, ο gay Ισραηλινός ιστορικός και συγγραφέας αρκετών βιβλίων Γιουβαλ Νώε Χαραρί (1976), ισχυρίζεται πως σημαντικός παράγοντας προόδου της ανθρωπότητας είναι το κουτσομπολιό. Διανοούμενος ο άνθρωπος, παντρεμένος με άνδρα, άσχετο αυτό, μόνιμα ζει σε κιμπούτς στην Ιερουσαλήμ, ο βραβευμένος Χαραρί λέει πως οι άνθρωποι συνδέονται περισσότερο μεταξύ τους χάρη του κουτσομπολιού.

Το κουτσομπολιό είναι σπορ. Και θέλει τη μαστοριά του. Γουστάρω το κουτσομπολιό σε μια προσωπικότητα. Να μάθω οτιδήποτε για άτομο με περιεχόμενο. Πως σκέπτεται, πως δρα και αντιδρά στο φλερτ, τι σχεδιάζει στην καριέρα του, τι έκανε όταν έχασε λεφτά, όταν συναντήθηκε με κάποιον που θαυμάζω κλπ. Για γιαούρτι θα ήμουνα να περιμένω σαν όρθιος μαλάκας τι θα πει ένας χάλιας σ’ έναν άλλον χάλια μέσα στο  Big Brother. Και ποιος έχει σειρά να αποχωρήσει από το… παιχνίδι.

Διαβαστε ακομα:

ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ... ΣΥΖΥΓΟ