ΤΟ ΚΟΥΡΕΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΧΡΩΜΟ ΜΑΛΛΙ

 

Γιατί να μην είναι μόδα, όπως το χαρακτήρισε απαξιωτικά ο κύριος Κιμούλης; Καλή και ωφέλιμη για την κοινωνία αυτή η… μοδάτη κατάσταση, λέω για τις καθημερινές καταγγελίες σχετικά με απόπειρες γνωστών ανδρών να συνουσιαστούν με νεαρές- ευέλπιδες κι όχι- του θεάτρου και του τραγουδιού. Άσχετος είναι όποιος δεν δέχεται τη μόδα, η οποία κι αυτή έχει την αξία της και τη συμβολή της στη βελτίωση της ζωής του ανθρώπου.

Άλλο ότι κάποιοι παριστάνουν ότι είναι στη μόδα, ενώ στην πραγματικότητα ξεφτυλίζουν τον εαυτό τους, όχι τη μόδα. Κάποιοι δημιουργοί αλλά και οι ανώνυμοι καταναλωτές της μόδας στο ντύσιμο, στο κούρεμα, γενικά στην εμφάνιση, στο φαγητό, στη συμπεριφορά, στην επικοινωνία, στη γλώσσα, στην τέχνη, στη διασκέδαση, σε κάθε εκδήλωση και δράση της καθημερινότητας.

Είμαι μοντέρνος σημαίνει είμαι σύγχρονος. Έχω αποδεχθεί την αναγκαιότητα της μόδας διότι στο καιρό μου, στην εποχή μου κάνω πιο απλή και εύκολη τη ζωή μου. Και εκτιμώ τον μαιτρ στον κάθε τομέα που υποδεικνύει στην κοινωνία πως ένας άνθρωπος σήμερα, χωρίς να γελοιοποιείται, προσαρμόζεται στις απαιτήσεις και τις υποχρεώσεις χάρη στις προτάσεις της μόδας.

Δεν είναι μοδάτος, δεν ακολουθεί τη μόδα ο χάλιας, ο ρεζίλης ο οποίος έξω από κάθε έννοια αισθητικής αυτοπλασάρεται… μοντέρνος επειδή κυκλοφορεί π.χ. με έγχρωμο μαλλί ή ένα κουρέλι επάνω του, έτσι για να εντυπωσιάσει.   
Διαβαστε ακομα:

ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ ΜΑΖΙ...